Knappe prestaties van Leonie Ton in de Indian Summer Ultra 127 km, Janne Geurts in de UTLO 82 km en Kim Mulder in de UTLO 120 km.

{b}Grand Reunion La Diagonale des Fous{eb}
Trail van 167 km, 9700 hm+
Winnaar Benoit Girondel (FRA) 23.53.53
Winnares Andrea Huser (SUI) 26.34.52
Verschillende Belgen en Nederlanders haalden de finish. Daaronder Anne Kirschenmann (35e in 44.27) en Sandrine Rozenberg (39e in 45.00) die ruim in de top-50 bij de vrouwen liepen.

62 deelnemers, 54 finishers
De in totaal 139 solo lopers kregen te maken met zware omstandigheden. Door de aanhoudende regenval van de afgelopen periode was het gebied waar gelopen werd, het dal van de Drentsche A erg nat. Dat zorgde voor een uitdagend parcours waarmee het gebrek aan hoogtemeters werd gecompenseerd. Organisator Winfried Bats heeft een parcours uitgestippeld met 95% onverhard en 35% single tracks. De winnende tijd van Leonie Ton op de 127 km van 12.22 is sterk, ze liep gemiddeld ruim 10 per uur.

30 finishers bij vrouwen
De trail van 82 km was de kwalificatiewedstrijd voor een plekje in de Nederlandse ploeg voor het WK trail in 2018. Bij minimaal 4 Nederlandse deelnemers bij de mannen en vrouwen was de beste man en beste vrouw automatisch gekwalificeerd voor het WK. Bij de mannen waren er met Peter van der Zon, Onno de Boer en Jeroen Krosse 3 deelnemers, maar geen van de mannen haalden de finish. Bij de vrouwen waren er 2 deelneemsters, Janne Geurts en Maartje Bastings. Janne werd knap 5e en Maartje die maagproblemen had werd 9e. Kim Mulder koos voor de langere afstand van 120 km waar zij 4e werd kort achter de nummer 3, de Britse Zoe Salt.

xxx

{b}Alb Marathon Schwäbisch Gmünd{eb}
DUV Duits Kampioenschap 50 km
Winnaar Kay-Uwe Müller 3.17.59
Winnares Elisabeth Fladerer 3.57.30
De Deutsche Ultramarathon Verein organiseert al jaren een officieus Duits Kampioenschap 50 km. Dit jaar was dat kampioenschap in de Alb Marathon, een grote 50 km wedstrijd waar snelle tijden echter slecht mogelijk zijn gezien het deels half verharde parcours en de 1100 hoogtemeters+. Aan het Duits Kampioenschap deden 370 deelnemers mee, plus nog 84 aan de open wedstrijd.

xxx

{b}Wihan Kilometret 100 km Finland{eb}
Winnaar Jyrki Kukko 7.47.54
Winnares Sanna Kullberg 8:24:37
Een van de 3 Finse 100 km wedstrijden. De tijd van ervaren rot Kukko was een parcoursrecord, waar Kullberg een goed debuut maakte op de 100 km.

xxx

Zaterdag 21- zondag 22 oktober
{b}24 uur Albi{eb}
Winnaar Milan Sumny 236,600 km
Winnares Claudine Loisel 175,396 km
Vorig jaar werd in Albi het Europees Kampioenschap 24 uur gehouden. Naast de 24 uur was er een 6 uur.

xxx

Zondag 22 oktober
{b}Festival des Templiers{eb}
Le Grand Trail des Templiers 76 km, 3500 hm+
Winnaar Sebastien Spehler 6.38.35
Winnares Ruth Croft 7.27.31
Een van de grote wedstrijden in Frankrijk, met meerdere afstanden. Traditioneel is de 76 km afstand de sterkst bezette wedstrijd met veel sterren uit de trailwereld aan de start en ca. 2000 deelnemers. Er zijn ook wedstrijden over 50, 64 en 100 km.