Henri gaat naar de Spartathlon

Nietsvermoedend betrad Henri Thunnissen met zijn vrouw en dochters vrijdagavond het bovenzaaltje van Restaurant De Tellerlikker in Winschoten voor een dinertje ter gelegenheid van zijn 60e verjaardag: daar stond nog meer familie plus een delegatie uit de

meer familie plus een delegatie uit de ultrawereld

Nietsvermoedend betrad Henri Thunnissen met zijn vrouw en dochters vrijdagavond het bovenzaaltje van Restaurant De Tellerlikker in Winschoten voor een dinertje ter gelegenheid van zijn 60e verjaardag. Het zou geen intiem familiegebeuren worden want hij werd met luid gezang verwelkomd door nog meer familie plus een delegatie uit de ultrawereld. In het geniep had zijn vrouw Marieke samen met dochters Marjolein en Annemarie deze verrassing geregeld. De drie ultralopen waar Henri de laatste 10 jaar sterk bij betrokken was, waren alle drie aanwezig: Limburg Zwaarste was vertegenwoordigd door Willem en Annemarie Mutze, de Dutch Coast Ultrarun by Night door Rinus van der Wal en De Zestig van Texel (en de Jan Knippenberg Memorial) door ondergetekende. Ook Lennart Bergman, de gewaardeerde teammanager van de afvaardigingen naar de internationale 24 uurs kampioenschappen etc, was er, dus de gespreksonderwerpen in de ultrahoek van de tafelschikking laten zich niet moeilijk raden ;-). Grote bijval kreeg de aankondiging van Marieke betreffende het verjaardagscadeau dat zijn gezin aan Henri ging geven: een reis naar Athene eind september voor het bijwonen van de Spartathlon ! Ondergetekende heeft zich aangemeld om dan als zijn chauffeur te mogen optreden. Henri, nog vele jaren!

De redactie van Ultraned wenst al haar bezoekers een geweldig 2018. Mogen jullie loopfantasieën bewaarheid en vooral de meer realistische loopdoelen gerealiseerd worden!

Martien Baars
(martien.baars <> gmail.com)

PS Nog meer goed nieuws uit het noorden: Harm Noor, al sinds 1981 speaker bij heel veel noordelijke hardloopwedstrijden is op zaterdag 30 december geridderd! Zie http://www.dvhn.nl/groningen/Stadskanaalster-Harm-Noor-geridderd-22784266.html
Harm Noor was van 1991 tot 2001 de motor van de RUN Winschoten in nieuwe stijl met het 10 km parcours. Hij was ook zeer actief binnen de toenmalige KNAU Werkgroep Ultralopen – waarbij in 1995 de instelling van NK’s 100 km en 24 uur gerealiseerd werd. Proficiat Harm!