Sri Chinmoy Inspiration Marathon

Nitish Zuidema kondigt de 2e editie aan van de Sri Chinmoy Inspiration Marathon en Halve Marathon, in het Amsterdamse Bos op zaterdag 27 januari. Het internationale groepje Triple 8 Quest-lopers start al om 8.30 uur, de anderen om 10:00 en 10:30

Op zaterdag 27 januari organiseren we de tweede editie van de Sri Chinmoy Inspiration Marathon en Halve Marathon. Deze loop is onderdeel van de Triple 8 Quest. De Triple 8 Quest is een organisatie met ongeveer 12 deelnemers die in 8 dagen tijd 8 halve of 8 hele marathons afleggen op 8 verschillende continenten. Acht ??????? Verleden jaar waren het er toch 7? Welnu Zealandia, Nieuw Zeeland, is erbij gekomen. Zie ook de website:
http://www.triple7quest.com/index.php/itinerary/
Na de marathons in Nieuw-Zeeland, Australie, Singapore en Egypte is de Sri Chinmoy Inspiration Marathon de eerste in de wat koudere omstandigheden van de Nederlandse winter. Voor de Triple 8 Quest is dat juist een perfecte warming-up voor drie nog koudere marathons, want na het Amsterdamse Bos gaan de lopers zich nog uitleven op The Icebreaker International Marathon in New York op zondag 28 januari, vervolgens op de Southern Cross Marathon in Punta Arenas (in het zuidpuntje van Chili) op maandag 29 januari en tenslotte op de White Continent Marathon op King George Island (Antarctica) op dinsdag 30 januari ……
In tegenstelling tot vorig jaar lopen we in het Amsterdamse Bos nu over de ronde die we ook gebruiken voor onze ultralopen. De ronde is officieel opgemeten en de lengte is 2237 meter. Zie voor een plattegrond van het parcours: http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1909472 Inschrijving en finish is op de Nieuwe Kalfjeslaan, Amstelveen, tegenover hockeyvereniging Hurley.

Om de afstanden tot hun recht te doen komen start de marathon ruim 300 meter verder. De 19de passage aan de inschrijvingszone is de finish. De halve marathon begint met een aanloopstuk met keerlus gevolgd door 9 volle rondes.
De rondes van de Sri Chinmoy Inspiration Marathon en Halve Marathon worden allemaal geteld door onze enthousiaste vrijwilligers. Verder is er iedere ronde onze uitgebreide verzorgingspost. Er is ook ruimte voor zelf meegebrachte waren.

De Sri Chinmoy Inspiration Marathon start om 10.00 uur en de Halve Marathon om 10.30 uur. De Triple 8 Quest-lopers zijn dan al begonnen; vanaf 8.30 uur, want zij moeten nog een vliegtuig halen.
De Sri Chinmoy Inspiration Marathon is een open loop. Iedereen die denkt een halve marathon of langer uit te kunnen lopen, kan zich inschrijven. De Sri Chinmoy Marathon telt mee voor de Marathon en UltraCup: http://www.bloggen.be/marathon_en_ultracup/

Inschrijftarief: Marathon € 20 Halve Marathon € 10 uiterlijk 23 januari 2018
Na 23 januari: Marathon € 25 Halve marathon € 15
Inschrijven kan via de website: https://nl.srichinmoyraces.org/marathon
Of via een mail naar nitishz <>zoho.com

De Sri Chinmoy 50/100 km zijn op zaterdag 2 of 9 juni. De Sri Chinmoy 6 uur is op zaterdag 6 oktober. Zowel de 50/100 km als de 6 uursloop vinden plaats op de zelfde officieel opgemeten ronde als de marathon van 27/1.

Nitish Zuidema
Sri Chinmoy Marathon Team
(nitishz <> zoho.com)