Zes Uur van de Haarlemmermeer 2018: kan het verder dan 86,780 km ?

Ton Aker bericht over de komende editie op 30 juni: met een vernieuwd parcours bij de atletiekaccommodatie van AV Haarlemmermeer

Het voorjaar dient zich weer aan en dan starten we met de voorbereiding van de Zes Uur van de Haarlemmermeer. De locatie is dit jaar wederom de atletiekaccommodatie van de AVH aan het Arnolduspark in Hoofddorp. In navolging van vorige jaren werken we wederom met een uitslag én een prijzenklassement: de uitslag is per categorie, zoals traditioneel was, maar de prijsuitreiking wordt weer gebaseerd op de puntentelling, met leeftijds- en geslachtscorrectie (mooi woord, maar zonder bijbedoelingen voordat lezeres denken: metoo / ikwilook). Het programma is weer de 6 uur solo, 6 uur voor teams, maar ook weer de 3 uur, 2 uur en 1 uursloop.
Nieuw is dat we het aanmeldingsadres ook gebruiken voor lopers die in een team mee willen doen, maar nog geen team hebben. Hierin gaan we een intermediair vormen.

Het parcours is wederom nieuw: hoewel het rondje door de wijk vorig jaar toch nog wel mogelijkheden bood voor snelle rondetijden en veel persoonlijke records (o.a. 86,780 km door Pascal van Norden; 3de bestprestatie Nederland ooit), gaan we dit jaar linksom: start op de atletiekbaan, en dan linksom het terrein af, linksom over een granulaat- / schelpenpad, linksom over de Hoofdweg en dan linksom over een breed trottoir. Hierdoor kruising we nauwelijks verkeer en is er veel minder draaien en keren, waardoor het uitermate geschikt is voor persoonlijke records.
Het parcours is nog niet officieel opgemeten met een Jones Counter, maar dat is nog wel de bedoeling. Op de site van de AVH is binnenkort de laatste informatie te zien en vanaf april is het mogelijk om je alvast op te geven.
Dit jaar staat de Zes uur van de Haarlemmermeer gepland op zaterdag 30 juni.
Namens de organisatie, Ton Aker
(ton.aker <> paswerk.nl)