Osschotse 6-urenloop pas beslist in de laatste hectometers

Een spannende 2e editie van deze Belgische 6 urenloop. Een verslagje van Gerry Vermeylen namens de organisatie.

Was het het goede weer of de publiciteit in de pers? Feit is dat er gisteren vlak bij het Aarschots Sportcentum 37 “die hards” (M/V) opdaagden voor de 2e Osschotse 6-urenloop en dat ze de wedstrijd spannend hielden tot in de laatste meters.

Onmiddellijk na het startsignaal trok Kevin Kennis (2u37’ waard op de marathon) ten aanval tegen een tempo van meer dan 14km/u, waardoor hij iedereen, inclusief de winnaar van vorig jaar, Patrick Vandebeek, snel op een beduidende afstand zette. Na 32 km hield Kevin Kennis, zijn kwetsuur na zijn glansprestatie op de Warmathon indachtig, het wijselijk voor bekeken uit vrees anders zijn zomerseizoen (piste en kortere stratenlopen) te compromitteren. Vervolgens nam het duo Patrick Vandebeek/Rudi Van Daele aan de leiding over. Na een half wedstrijd begon Patrick weg te lopen van Rudi en leek hij zijn overwinning van vorig jaar te gaan hernieuwen.

Drama en spektakel echter bij het ingaan van het laatste uur! Wat niemand verwachtte gebeurde: ook een ervaren ultraloper als Patrick kan de man met de hamer tegen komen. Geplaagd door maagproblemen moest Patrick af en toe halt houden en het tempo laten zakken; Rudi snelde hem voorbij. Ondertussen was de boomlange West-Vlaming Dominique Pattyn, zonder veel verval, gestaag aan het oprukken en bij het ingaan van de voorlaatste ronde daagde hij vervaarlijk kort achter Rudi op. In de laatste kilometers draaide Dominique de kraan helemaal open en hoe sterk Rudi zich ook weerde, Dominique won de wedstrijd na 6 uur met een verschil van 24 meter. Matthias Pelgrims duwde na een zeer regelmatige wedstrijd een volledig ontredderde Patrick Vandebeek nog van het podium.

Bij de dames was er – opnieuw – geen kruid gewassen tegen Patricia De Proost die won net zoals vorig jaar, vóór Adinda Vetsuypes. Inge Lens maakte het podium volledig.

De lopers voor het goede doel, Jos Snoeks en Sven Kerremans, de eerste al meer ervaren dan de tweede, deden hun uiterste best en tastten, respectievelijk met 64 km en net geen 57 km, diep in de geldbeugel van hun sponsors voor de VZW Cri-du-Chat.

De podia :
{b}Dames :{eb}
1. Patricia De Proost : 63.675m
2. Adinda Vetsuypens : 61.886m
3. Inge Lens : 53.768m
{b}Heren:{eb}
1. Dominique Pattyn : 71.236m
2. Rudi Van Daele : 71.212m
3. Matthias Pelgrims : 70.338m

Sharp running events organiseert dit jaar meerdere wedstrijden. De volgende wedstrijd is de Klavertje Vier marathon en ultraloop op 26 augustus. Zie de website: http://sharpruningevents.blogspot.nl/

Gerry Vermeylen