Coal Miner’s Trail 2018 met aangepast parcours

Op zaterdag 18 augustus wordt de Coal Miner’s Trail gelopen op de terrils in de omgeving van het Belgische Genk. De inschrijving is nog open.

In 2018 gaat de Coal Miners’ Trail terug naar zijn origine. Dit wil zoveel zeggen dat de twee terrils volledig dienen beklommen te worden wat de trail wat zwaarder maakt. Tevens zijn er enkele nog mooiere stukken ingelast die zeker nog meer afwisseling bieden dan nu al het geval was. Ook is de start- en finishplaats gewijzigd. Nu zijn deze vlakbij de mijnlift, een veel mooiere locatie vlakbij het prachtig gerenoveerde mijngebouw. Daar is ook de bevoorradingsplaats, terwijl de tweede bevoorrading zich net in de helft van het 14 km-lange parcours bevindt, dus op km 7.

De Coal Miner’s Trail is een unieke trail en kan geenszins vergeleken worden met alle andere terrilwedstrijden vanwege de afwisseling en verscheidenheid van het af te leggen traject. Het is een gewoon pareltje qua trailbeleving.

Het resultaat van de wedstrijd telt mee voor de Marathon en Ultracup. De Coal Miner’s Trail wordt op zaterdag 18 augustus georganiseerd. De inschrijving is nog open. Naast de 42 km zijn er een 14 en 28 km. De 42 km bestaat uit 3 ronden van 14 km. De inschrijfprijs ligt met 20 euro mooi laag. Genk is ook vanuit Nederland makkelijk bereikbaar, het ligt 1 uur van Eindhoven en op 2 uur vanaf Apeldoorn, Rotterdam en Utrecht. Voor meer informatie en inschrijving zie de website: http://www.cmtrail.be/pages/home.html

Henri Thunnissen (op basis van informatie van de organisatie)