Foto’s en berichten uit de RUN 2018

Op de site van Winschoten is onder het kopje Pers onderaan de tekst het werk van een aantal fotografen te vinden die prachtige beelden hebben gemaakt. Plus een aantal verwijzingen naar kranten- of website-berichten

Op de site van Winschoten is onder het kopje Pers onderaan de tekst het werk van een aantal fotografen te vinden die prachtige beelden hebben gemaakt.
Meijco van Velzen was weer heel actief en zijn lange serie is te vinden via
http://meijco.blogspot.com/2018/09/run-winschoten-2018.html
Paul Mellens heft ook een grote serie foto’s gemaakt: http://foto.paulmellens.nl/#!album-28
(doorklikken vanaf RUN Winschoten 2013 naar RUN Winschoten 2018).

Er komen nog meer links van fotografen op de site te staan is mij verteld. We houden ons als Ultraned ook aanbevolen voor verslagen van lopers en anderen !

In de aanloop naar de RUN verscheen een mooi stuk over Henk Noor in het Dagblad van het Noorden: https://www.dvhn.nl/sport/Henk- Noor-De-RUN-van-Winschoten-heeft-mijn-leven-gered-23519491.html (het is een ‘Plus artikel’ dus voor buitenstaanders niet makkelijke te lezen: ik ga vragen of het integraal op Ultraned mag 😉

Bij Omrop Fryslan verscheen een interview met Hinke Schokker: https://www.omropfryslan.nl/nieuws/838110-hinke-schokker-snelste-over-100-kilometer-ik-had-nooit-gedacht-dat-ik-hem-zou-uitlopen

Op de site www.teamenduro.nl/nkwinschoten is een verslagje verschenen over Sameena van der Mijden, de nieuwe Nederlands Kampioene 100km.

In de Texelse Courant komt een melding over de kersverse Nederlands Kampioen 100 km Cees van der Land. De in Newcastle wonende geoloog liep met een wedstrijdlicentie van Atletiekvereniging Texel: hij heeft op het NIOZ op Texel zijn promotieonderzoek gedaan, vandaar de banden met de atletiek op het eiland.
Hier de tekst die ik vanmorgen instuurde naar de redactie van de TC:

{b}Oud-NIOZ’er Nederlands Kampioen 100 km in Winschoten{eb}
Cees van der Land, als geoloog tot 2012 werkzaam op het NIOZ, heeft voor een daverende verrassing gezorgd door afgelopen zaterdag als derde te finishen in de RUN Winschoten 100 km in een tijd van 7 uur en ruim 54 minuten. Hij was de beste Nederlander en werd, met een wedstrijdlicentie van AV Texel, Nederlands Kampioen 100 km. Cees (39) werkt tegenwoordig aan de universiteit van Newcastle (UK) en is al jaren door het hardloopvirus besmet. Vorig jaar Pasen nam hij deel aan De Zestig van Texel en wist hij lang in de kop op de 60 km te blijven en werd uiteindelijk knap 3e. Dat inspireerde Henri Thunnissen, de racedirector van Winschoten (en ook verantwoordelijk voor het selectiebeleid bij de 120 van Texel) om Cees uit te nodigen voor het NK 100 km. In de voorbereiding deed Cees o.a. een loop van 100 mijl (161 km) in Portugal. Na zijn finish in Winschoten nodigde Martien Baars hem prompt uit om volgend jaar 7 april aan de 120 van Texel mee te doen maar Cees zit dan midden in een vaarprogramma en is helaas verhinderd.

Martien Baars (martien.baars <> gmail.com)