Blaauwbekmarathon 2-2-2019 met permanent marathon parcours

Op zaterdag 2 februari wordt de 5e en laatste editie van de Blaauwbekmarathon georganiseerd met een heuse Nederlandse primeur!

Eind 2015 kwam een groep marathon- en ultralopers van AV Aquilo met het idee om een wintermarathon te organiseren als vervanger van de Midwinter marathon die in 2016 niet meer op het programma stond in Apeldoorn. In februari 2016 klein begonnen met winterse omstandigheden (ijzel!) groeide de Blaauwbekmarathon uit tot een evenement met 750-800 deelnemers. Op zaterdag 2 februari 2019 wordt de vijfde en laatste editie van de Blaauwbekmarathon georganiseerd. Mocht je er al vele enthousiaste verhalen over hebben gehoord, wees er nu bij. Het is echt de allerlaatste keer!

Hoewel….., eigenlijk ook weer niet, want het parcours krijgt een permanent karakter. De markeringen langs het parcours blijven staan en je kunt de Blaauwbekmarathonafstanden daardoor altijd nog een keer weer lopen. En nog een nieuwtje: de afstanden zijn officieel opgemeten door Martien Baars die parcoursmeter is bij de Atletiekunie. En daarmee is de Blaauwbekmarathon het eerste officiële vaste marathonparcours van Nederland!

Natuurlijk heeft de organisatie daarvoor weer andere routes opgenomen. De route van de halve marathon die tevens de tweede ronde van de marathon is, is daarbij zeer speciaal. Met toestemming mogen we gebruik maken van de paden door de Natuurbegraafplaats Reiderwolde. In die ronde zitten een aantal onverharde paden. Het grootste gedeelte van de route gaat over fietspaden en rustige verharde wegen. De eerste ronde van de marathonlopers gaat rond het Oldambtmeer, maar dan omgekeerd aan de route van 2018. Uitgangspunt van alle routes is het Havenkwartier in Blauwestad.

Naast de marathon zijn er afstanden over 5 en 10 km en een halve marathon, wandelingen en jeugdlopen. De kosten voor deelname aan de marathon bedragen 22,50 euro inclusief een functioneel T-shirt. De winnaar en winnares krijgen een gratis startbewijs voor de Zestig van Texel op 7 april 2019. De inschrijving is open en loopt tot en met 24 januari 2019 23.59 uur. Voor meer informatie zie de website en de daaraan gekoppelde Facebookpagina: http://www.blaauwbekmarathon.nl/

Henri Thunnissen
Namens het organisatie comité