Klavertje Vier marathon- en ultraloop 25-8

Op 25 augustus wordt de 5e editie van de Klaverje Vier marathon gehouden. Inschrijvingen voor de marathon en korte ultraloop zijn van harte welkom.

Een aantal jaren geleden was de Belgische marathon- en ultraloop kalender erg overzichtelijk. Het wedstrijdaanbod liet te wensen over waardoor veel Belgische lopers en loopsters naar buurlanden als Nederland gingen om hun wedstrijden te lopen. Inmiddels is het wedstrijd aanbod in marathons en ultralopen zowel op de weg als in de trails zeer uitgebreid. Veel Nederlanders weten de Belgische wedstrijden goed te vinden en dan vooral de trails in de Ardennen.

Een van de mensen die sinds een aantal jaren wedstrijden organiseert is Gerry Vermeylen van Sharp Running events. Dan gaat het om marathons, korte ultralopen en 6-uurslopen. Gerry organiseert kleinschalige wedstrijden in het mooie Vlaanderen. Op 25 augustus organiseert hij de Klavertje Vier marathon en ultraloop van 53,5 km. Het parcours van 10.7km gaat via de oude spoorwegbedding naar Zichem, waar je langs de Maagdentoren loopt (gekend van de film de Witte van Zichem), daarna loop je via de Demer richting Keiberg om daar op het laagste punt met 3 heuveltjes van 300 meter lang naar Scherpenheuvel te komen. Geen parcours om records te lopen, maar er is hier in het verleden door deze en gene al wel snel gelopen.

De eerste editie van de Klavertje Vier was op 30 augustus 2015 met toen alleen een marathon. Bij de tweede editie van de Klavertje Vier op 28 augustus 2016 was er naast de marathon een korte ultraloop. Die ultraloop werd toen gewonnen door Gert Mertens. Een jaar later was Nid Rumphakwaen de snelste in een parcoursrecord van 3.42.53. Leo Smets miste in 2018 het parcoursrecord maar net. Leo doet dit jaar weer mee aan de ultraloop. Zijn vorm is uitstekend getuige zijn prestaties bij o.a. de 120 van Texel waar en de Monschau Ultralauf waar hij beide keren tweede werd. Patricia de Proost won alle drie de ultraloop edities bij de vrouwen en staat ook op de voorlopige deelnemerslijst. Op de marathon staat bij mijn weten het parcoursrecord op naam van Frederik Ameloot met 3.03.36.

Het resultaat van deze wedstrijd telt mee voor de Marathon en Ultracup, een mooie service voor de cuplopers. Opgave voor de Klavertje Vier marathon- en ultraloop is nog mogelijk. Er is voorzien in een uitgebreide verzorging. Tot 18 augustus kan er voor 15 euro worden voor-ingeschreven voor de marathon en voor 25 euro voor de ultraloop. Dag-inschrijving is mogelijk voor 5 euro meer.

Voor meer informatie zie de website http://sharpruningevents.blogspot.com/search?updated-max=2017-06-30T03:35:00-07:00&max-results=7&start=56&by-date=false
Voor inschrijving stuur een mailtje naar de organisatie: sharprunningevents@gmail.com

Henri Thunnissen