Programmablad De Zestig van Texel is klaar

Er is nog extra ruimte in de Potvis voor hen die de voorpret eigenlijk
niet willen missen

Hoewel wijzigingen in de deelname nog steeds binnendruppelen, hebben Cees Timmer, Arco de Graaf en Martien Baars afgelopen donderdag de deelnemerslijsten voor het programmablad klaargemaakt en alle ‘moedervellen’ in elkaar gezet. Helaas werd ons plan om die zelfde dag de hele oplage te kopiëren en vrijdag dan als partijenpost te versturen, doorkruist. De grote kopieermachine op het NIOZ vertoonde onoverkomenlijke kuren. Door grote drukte kwam de Océ monteur pas vrijdag tussen de middag en pas om 16.00 was de machine weer gereed, te laat om de vrijdagpost voor vijven nog te kunnen halen. Toch leverde Martien moe maar voldaan even na zevenen ruim drie honderd exemplaren bij Piet Bakelaar af. Die heeft nu het hele weekend om alles verzendklaar te maken. Compleet met een nieuw stempeltje ‘De Zestig van Texel’ om de enveloppen te versieren. Want we gebruiken vaak overtollige partijen A4 enveloppen en de ontvangers hebben dan niet altijd door dat het post van De Zestig betreft 😉 De Nederlandse inschrijvers hebben het blad dan hopelijk dinsdag in de bus liggen, en de buitenlanders aan het eind van komende week.

In het programmablad zit niet alleen een oranje inlegvel met de bagage-procedure (daar waren bij vorige edities altijd heel veel vragen over), maar ook een prachtige flyer van een aktie ten behoeve van de beoogde kunststofbaan op Texel: u kunt een meter Texel kopen en uw naam laten vereeuwigen op de maquette. Die folder is verluchtigd met foto’s van de 60 km van 1997: de groep achtervolgers op het strand bij Paal 9. De koploper van toen is niet in beeld: Edward de Ruiter, die de hele route soleerde met zijn lieftallige Thalina op de fiets achter hem. Edward gaat op 21 oktober weer de 60 km doen en niet de 120. De oorzaak van het uitstappen in Winschoten na 60 km is ook bekend : ordinaire griep. NB ik wist nog alle namen van de lopers die op die foto’s staan, helemaal links zit Birgit Lennartz, die toen het parcoursrecord bij de vrouwen op 4.35.37 bracht, een tijd die voorlopig zonder haar deelname – ze loopt dit jaar geen ultra’s meer – wel onaantastbaar zal zijn)

Wat de Potvis betreft: er zijn nog twee slaapzaaltjes extra beschikbaar (elk met drie stapelbedden) zodat liefhebbers van 1 nacht zich nog kunnen aanmelden bij ondergetekende! Het tarief is f 20,- als je zelf slaapzak en kussensloop meeneemt, en f 30,- als je gebruik maakt van dekbed en lakenset van de Potvis. Svp handdoeken zelf meenemen. Wil je ook ontbijt: plus f 8,-. Opgaves naar m.baars@nrcnet.nl, of 0222-317716 of 369511 (NIOZ). Ook voor de pasta party (f 20,-) dient u zich van te voren op te geven: pjbakelaar@tref.nl, of 0222-313843.

Mijn gedachten zijn bij de zwoegers op de 24 uur van Almere, en ieder die morgen de Ronhill 6 uren loopt: veel succes en plezier!

Texel, 6 oktober 2001 Martien Baars, PR De Zestig van Texel