Nieuwe zes uur loop in Wijdewormer

De plannen zijn er om 23 maart de eerste zes uur van Wijdewormer te organiseren.

Rob Steyger komt met het nieuws dat men in Wijdewormer (Noord Holland) een nieuwe zes uur loop van de grond wil tillen. Deze zes uur loop zou dan plaats moeten gaan vinden op een 1250 meter lang wielerparcours van de wielervereniging D.T.S. te Wijdewormer. Hiermee heeft men niet alleen een verkeersvrij parcours, maar tevens ook de beschikking over de kantine, kleedgelegenheid en douches van die wielervereniging. Als datum is gekozen voor zaterdag 23 maart aanstaande.

Waarschijnlijk zal naast de zes uur ook een marathon gelopen worden, die dan beiden om 10:00 uur zouden starten. Daarnaast zou het programma nog uitgebreid worden met een 5, 10 en 20 kilometer die om 12:00 uur starten. Nog niet duidelijk is of al die bijnummers ook op hetzelfde parcours moeten gaan plaats vinden, want dan wordt het toch een hele klus om de rondentelling in goede banen te houden. Ook is nog niets bekend over eventuele deelnemerslimieten. Amsterdam en de Zaanstreek tellen veel lange afstandslopers, waarbij je ook debutanten op de ultramarathon mag verwachten zodra er een nieuwe wedstrijd in de eigen omgeving komt. Het stellen van een maximum van zeg maar zestig lopers tegelijk op de baan lijkt mij dan ook niet verkeerd.

Uit de informatie blijkt dat Rob Steyger de animator is van dit initiatief en dat hij de medewerking van vrijwilligers en accommodatie al rond heeft, zodat er dus een zeer serieus evenement bij gaat komen. Knelpunt is waarschijnlijk nog dat het via een atletiekvereniging bij de KNAU op de kalender moet komen. Maar het vinden van een KNAU-vereniging die het onder haar naam bij de bond als wedstrijd aan meldt hoeft geen onneembare barrière te zijn. Op die manier kan ook door een KNAU-official die daar toe bevoegd is het parcours met Jones Counter opgemeten worden. Of de rondelengte dus precies 1250 meter is moeten we nog maar even afwachten.

Voor meer informatie: Rob Steyger, telefoon 075 615 67 97, e-mail r.steyger@chello.nl
Zie ook de info op de kalender van UltraNED!

Anton Smeets
smeets-pauptit@hetnet.nl