Limieten voor Friese Elfsteden Ultramarathon

SV Friesland organisator Jan Kooistra meldde dat de B-groep 31 uur en de A-groep 27 uur over de ruim 200 km mag doen

Afgelopen zondagavond belde ik met Jan Kooistra om te informeren wat precies het datum-criterium van de Friese Elfsteden Estafette is (antwoord: 2e zaterdag van juni) en daarmee idemdito voor de Friese Elfsteden Ultramarathon die de middag en avond ervoor start over het zelfde parcours.

Jan vertelde mij dat de ultraloop twee starts zal kennen: om 15.00, en voor de ‘cracks’ om 19.00, op vrijdag 7 juni. Voor beide categoriën zal het ontvangstcomité bij de finish (met oa Harm Noor als de reguliere speaker van de Elfstedenestafette) om 22.00 op zaterdag 8 juni de boel sluiten. Dus dat impliceert limiet-tijden van 31 en respectievelijk 27 uur. (Ron Teunisse deed er indertijd in 1986 iets van 19 uur over).

De opzet blijft dat de ultralopers zelf in verregaande mate hun verzorging en gidsing moeten regelen. Het is de bedoeling dat ze (of hun begeleider) elk uur hun positie melden via een mobiel telefoontje aan een centrale post bij de Kamer van Koophandel (de sponsor van de Elfstedenestafette).

Er komt ook ultra-info op de website van de Elfstedenestafette en er komt een aparte folder in kleine oplage voor de ultraloop. Aan te vragen bij Jan Kooistra, Hofstraat 9, 9079 MC St Jacobiparochie, of via het algemene email-adres (beheerd door Jan’s schoonzoon Anton Wijkhuis): info@svfriesland.com

Texel, 15 januari 2002 Martien Baars

PS Nieuw-geinteresseerden voor de Berenmarathon op zondag 3 november 2002 dienen zich nu al op te geven, zie de adressen hierboven, willen ze kans maken om nog ‘ingeloot te worden’ (want oud-deelnemers hebben voorrang). Jan Kooistra dacht dat dat ook kan via de knop ‘Terschelling marathon’ op de website http://www.svfriesland.com maar dat werkte niet (althans toen ik het vanochtend uitprobeerde). Vermeldenswaard is verder dat de gratis overtocht van Doeksen niet tot een bepaalde extra boot beperkt is maar nu een week geldig is, van woensdag tot woensdag. (Daar kan De Zestig van Texel alleen maar heel jaloers op zijn).