Friese Elfsteden Ultra

Van Jan Kooistra ontvingen wij de aankondiging van de 206 km lange Ultramarathon.

Al 15 jaar organiseert SV Friesland een estafetteloop langs de Friese elf steden: De Elfsteden Estafetteloop. De Elfsteden Estafetteloop is een uitstekende gelegenheid voor bedrijven en instellingen om collegiale verhoudingen op sportieve wijze te versterken. Ook voor (sport)verenigingen of andere groepsverbanden is de Elfsteden Estafetteloop een uniek evenement om gezamenlijk een hele dag sportief met elkaar bezig te zijn. De Elfsteden Estafetteloop is in eerste instantie een recreatief evenement waarbij gezelligheid en gemoedelijkheid belangrijk zijn. Nieuw dit jaar is dat er ook een wedstrijd aan verbonden wordt.

DE ULTRALOOP

Ook van de kant van de ultralopers is vaak een verzoek gekomen om de Elfsteden voor hen open te stellen. 210 km alleen lopen is een hele opgave, maar voor de ultraloper is het te realiseren.
We willen dit jaar voor ‘t eerst deze ultraloop organiseren. De start is op 7 juni 2002, vrijdagavond om 19.00 uur bij de Kamer van Koophandel te Leeuwarden. U krijgt 26 uur de tijd om deze 210 km af te leggen. Voor de recreanten onder de ultralopers bestaat er de mogelijkheid om ´s middags 15.00 uur te starten. Voor deelname aan de ultraloop dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen:

– U moet vaker ultralopen hebben meegedaan; de lopen van 2000 en 2001 willen we graag van u op papier hebben;
– U moet deze afstand binnen 26 uur kunnen volbrengen (recreanten welke om 15.00 uur starten moeten de afstand binnen 30 uur kunnen volbrengen);
– U moet lid zijn van de KNAU MET LICENTIE of dat nu willen worden (voor € 49,50 kan dat bij sv Friesland);
– U zorgt zelf voor een fietsende verzorger en begeleidende auto;
– De verzorger moet in het bezit zijn van een mobiele telefoon, waarmee hij/zij elk uur de plaats en conditie van de loper doorgeeft aan ons secretariaat;
– De minimum leeftijd voor deelname aan de ultraloop is 21 jaar.

Maximaal kunnen 25 personen deelnemen aan de ultraloop. Het inschrijfgeld bedraagt € 35,00. De route is gepijld en met bordjes aangegeven. Hiernaast krijgt u nog een routebeschrijving. De fietser let op de pijlen en bordjes of raadpleegt de routebeschrijving. De volgauto mag niet naast de loper blijven rijden; gebruik parkeerhavens om de loper en begeleider te voorzien van eten en drinken.

Let op: in de loop van de dag zullen de estafettelopers de sololopers gaan inhalen. Laat je niet van je stuk brengen en blijf doorlopen; bij de doorkomst in de finishplaatsen zal het erg druk zijn. Jullie zijn te herkennen aan de aparte startnummers, dus houden ze rekening met jullie. Zorg dat de volgauto ook goed herkenbaar is; deze mag wel bij de loper in de buurt blijven; de anderen mogen dat op sommige trajecten niet. Hoe het prijzenpakket er uit ziet is nog niet bekend, maar alleen al de eer van het volbrengen van deze uitdaging om de Friese Elfsteden binnen resp. 26 of 30 uur hardlopend te overbruggen is al een prijs.

U kunt zich inschrijven via een inschrijfformulier tot 6 mei 2002. Uw inschrijving wordt schriftelijk bevestigd. In april ontvangt u de routebeschrijving thuisgestuurd. Inning van het inschrijfgeld gebeurt via een door u af te geven eenmalige machtiging. Bij annulering voor 6 mei 2002 wordt het inschrijfgeld (minus € 5,50 administratiekosten) aan u gerestitueerd.

Voor meer informatie kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met ons via onderstaand adres/telefoonnr.

Durft u de uitdaging aan?

Met sportieve groet,

Jan Kooistra
Sportvereniging Friesland
Hofstraat 9, 9079 MC St Jacobiparochie
tel 0518 – 491 363
email info@svfriesland.com
Inschrijfformulieren zijn op te halen van http://www.svfriesland.com (Elfstedenestafette)