Stein 2002 in woorden om 15:00

Persoonlijk verslag van de ter plekke aanwezige redacteur Anton Smeets (en deskundige inbreng van lezers).

Nog altijd verbazing over Bogar. Je vraagt je af, of de klap niet des te harder aan moet komen als hij de tempocorrectie zo ver voor zich uit blijft schuiven. Of wordt het toch een sensatie? De rondetijden zijn niet meer wat het geweest is, van 20 minuten per 5.5 km naar 22 minuten, maar dat is nog altijd snel. Ook thuisblijvers geven hun visie over het verloop van de wedstrijd. Een man met kennis en ervaring is Jan Vandendriessche, die per e-mail het volgende schreef;

28,0km in 1u41’11” dat is je reinste sportieve zelfmoord. Reken zelf uit dat is ongeveer aan 17,5km per uur !!!!
Ik verwacht dan ook dat Janos binnen het uur al de man met de hamer zal tegenkomen. Het valt trouwens te betwijfelen of hij eens hij zal worden ingelopen door de andere minder voortvarende lopers (die toch ook op 90km schema zitten : De Ruiter, Hostens, Beckers, Moyson) er niet de brui zal aan geven.
Dit is wel janos ten voeten uit : kamikazestart en dan later met de neus op de feiten gedrukt worden. Ik zag het al gebeuren in Torhout en Firenze. Nog voor de 50km vrees ik dat hij nog nauwelijks 14/u zal halen.
Nu ik kan me ook vergissen, maar indien hij dit weet vol te houden is dit dé ultraloopprestatie van de laatste 25 jaar !

Robert Wimmer en Edward de Ruiter zijn op papier lopers die aan elkaar gewaagd zijn. Wimmer liet zich in de beginfase te veel de kop op hol maken en moet nu inleveren; Edward deed het wat rustiger maar gaat in op tempowisselingen en lokt ze zelfs uit. Gevolg is dat het groepje Beckers, Hostens en De Ruiter is gesprongen. Opmerkelijk is het juist de rustige Hostens die daarbij aan het langste eindje trekt op dit moment. Alhoewel, echt opmerkelijk is dat niet.

Voor wie Wim Epskamp mist in de tussenstanden; hij zag af van de start vanwege hinder in zijn lies.

Suijkerbuijk met startnummer 151 loopt prima in zijn tweede zes uur, althans dat laat het thuisfront weten. De mannen van Diomedon gaan als een trein.

Triatlete van de meervoudige triathlons Astrid Benohr heeft zeer overtuigend het heft over genomen van Ria Buiten; dat gebeurde overigens als vrij vroeg in de wedstrijd.

De zon verdwijnt hier wat vaker achter de wolken. Met veel “veel te hard starters” kan dat extra problemen geven als straks het tempo stagneert en ook nog eens de afkoeling van buitenaf een duwtje extra geeft.

Spannend blijft het, wat er zijn nog legio mogelijkheden hoe deze zes uur van Stein kan aflopen.
Wij houden u op de hoogte.

Anton Smeets
smeets-pauptit@hetnet.nl