Rolph Warmenhoven nieuwe hoofdredacteur RW

Na ruim acht jaar doet Kees Kooman een stapje terug en stelde afgelopen week zijn opvolger voor

Nadat eerder dit jaar het KNAU-blad Atletiek Magazine met Henk van Doremalen een nieuwe hoofdredacteur kreeg – teruggetreden Cors van den Brink blijft wel redactielid – is er nu ook een wisseling van de wacht bij de Nederlandse editie van Runner’s World. In het voorwoord van de nieuwste RW neemt Kees Kooman afscheid als hoofdredacteur en in temperamentvolle bewoordingen kijkt hij aan de hand van de recente, geschiedenis-schrijvende Marathon van Londen terug op zijn nalatenschap.

De redactie van UN hoopt dat ook onder zijn opvolger Rolph Warmenhoven, Runner’s World veel aandacht aan het ultralopen blijft besteden. Waarschijnlijk zit het met die affiniteit wel goed, want Warmenhoven finishte zondag 21 april nog in 3.20 in de Rotterdam Marathon. En dat was niet een incidentele marathon-deelname want op zijn lijstje prijken nu 9 keer New York, drie keer Rotterdam en verder de marathons van Honolulu, Beijing en Londen. Rolph Warmenhoven (43) studeerde geschiedenis en prehistorie aan de Rijksuniversiteit Groningen, en werkte in de jaren tachtig enige tijd als journalist/redacteur bij dagbladen van de Sijthoff Pers. In 1989 trad hij toe tot de redactie van het reclamevakblad Adformatie, en werd later ondermeer hoofdredacteur van Adfo Direct.

Kees Kooman blijft gelukkig wel aan als redacteur van RW, zodat wij zijn epistels uit alle werelddelen niet hoeven te missen. In het nieuwe mei-nummer van RW verhaalt hij over de geneugten dichter bij huis: 3 pagina’s Texel, als afscheidscadeautje voor een woonplaats waar hij heel wat voetstappen heeft liggen. Want ook in dat afwisselende leven – nog los van alle jetsettende activiteiten – tussen een Amsterdamse woonboot door de week met een (zomer)huisje op Texel in het weekend, komt deels een verandering. Op 1 juni verhuizen Conny Vermazen en Kees Kooman van Texel terug naar de ‘overkant’. Wel naar een plek met evenveel rust en zelfs zoute wind: het Friese plaatsje Ee niet ver van de Waddenzee en de Lauwersmeer.

Groeten van Texel, Martien Baars

PS Het afscheidswoord van Kees Kooman is ook gepubliceerd op de website van RW, compleet met foto van zijn opvolger: http://www.runnersweb.nl