Wim Mory(B) wint voor de tweede opeenvolgende keer de In Flanders Fields Marathon

Slechte weersomstandigheden voor wedstrijd van de Marathon- & Ultracup 2002.

De Belg Wim Mory heeft voor de tweede keer op rij de in Flanders Fields Marathon van Ramskapelle naar Ieper gewonnen. Hij liep de afstand in slechte weersomstandigheden in 2u29’49” wat bijna 5 minuten trager was dan vorig jaar. De regen die na goed 24 kilometer over zijn lichaam pletste deden zijn beenspieren verkrampen waardoor hij kostbare tijd verloor. Er was ook een sterke wind.
Na de doortocht aan het Vrijheidsmonument in Diksmuide na ongeveer 14 a 15 km kwamen ze met drie op kop door in 54’18”. Bij deze drie koplopers Wim Mory , zijn haas Patrick Van Peteghem en Dirk Nicke, iets verderop volgde AndrĂ© De Bruin die eveneens Wim tijdens de eerst drie kilometer bijstond. Patrick Van Peteghem kon het niet veel langer uithouden als haas en moest de eerste twee laten gaan.
Wim kwam er dus veel te vroeg alleen voor te staan maar maakte het ook af, zijn enige betrachting was om nog binnen de 2u30′ te eindigen en hij slaagde in zijn opzet, al bij al kan hij terugblikken op een goede marathon. De ex meervoudig Belgisch kampioen snelwandelen Dirk Nicke werd verdienstelijk tweede in 2u35′. Mister Ultracup Lucien Taelman werd derde in 2u38′.
De volledige uitslag zal eerstdaags te raadplegen zijn op de website van de organisatie http://www.marathons.be/ .

Jean-Paul Praet
jp.praet@pandora.be