Over mijn neef Guus

Rolf Oudendorp haalt zijn herinneringen op

Ik, Rolf Oudendorp, 36 jaar, ben een neef van Guus. Tijdens mijn studie in Rotterdam heb ik een jaar bij hem in huis gewoont, een aantal jaren daarna ben ik naar hem gaan kijken bij de triatlon van Almere.
Rond de middag kwamen we hem tegen op de fiets, hij stopte dan gewoon en maakte tijd voor een praatje.
Hoe gaat het vroeg ik hem, het gaat lekker, wel twee slokken water binnengekregen met zwemmen, maar het gaat prima, ik ben om 7:00 uur s’avonds binnen, maar ik ga verder anders koel ik teveel af.
Inderdaad om vijf over zeven komt Guus gewoon binnen, en zegt “Zo nu eerst een lekkere vette hamburger”.
Ik vond dit toen al een mega prestatie. Zijn drie weken zomervakantie was geheel gewijd aan de voorbereiding van de triatlon.
Na zijn scheiding, ongeveer twee jaar geleden is hij bij ons komen eten , dat was erg gezellig, hij vertelde toen over de ronde van Texel. Tevens vertelde hij dat hij een hardloopmaatje had ergens in Ede/Apeldoorn /Arnhem of zo, waar hij dan heen rende vanuit Voorburg, daar dan een rondje ging lopen van circa vijftig kilometer en dan weer naar huis ging rennen, dit ook s’nachts geloof ik .
Ik loop ook hard, zaterdagochtend met een clubje in het bos met moeite dan circa tien kilometer, we hebben daar erg om gelachen.
Hij vertelde ook dat het lopen hem nu eenmaal goed af gaat. Dat is de laatste keer dat ik hem persoonlijk heb gesproken.

Baarn,
Rolf Oudendorp