Categorie├źn
nieuws

Addie van der Vleuten loopt FKT op Pieterpad

Net nu iedereen dacht dat het nieuwe FKT van Teun Geurts nog wel even zou staan, heeft Addie van der Vleuten een tijd van 78.13 uur gelopen en daarmee het FKT overgenomen van Teun Geurts.

Drie lopers op pad voor FKT Pieterpad

In de periode van 10 tot 17 mei deden 3 lopers een aanval op het FKT (= de snelst bekende tijd) op het Pieterpad wat op naam stond van Gerben Oevermans met een tijd van 88.45.56. Irene Kinnegim, Teun Geurts en Addie van der Vleuten. Irene Kinnegim was de eerste die uit Pieterburen vertrok, maar haar poging strandde na 219 km. Teun Geurts was wel succesvol want hij wist een tijd neer te zetten van 83.56 officieus. Hij vertrok net als Irene in de Self-Supported categorie, maar door een overnachting in Venlo bij iemand thuis geldt de poging als Supported. Pech voor Teun want hij had niet het voordeel van anderen die hem onderweg begeleidden. Update: In zijn nabeschouwing gaf Teun aan er niet 100% zeker van te zijn of de overnachting buiten de regels viel. Hij gaat zijn FKT daarom wel aanvragen in de Self-Supported categorie.

Addie van der Vleuten

Addie van der Vleuten liep in de categorie Supported, net als Wouter Huitzing en Gerben Oevermans dat eerder deden. Hij had begeleiding met een auto en camper en er liepen regelmatig loopvrienden met hem mee. Addie liep in nagedachtenis van zijn vader, wat de tocht voor hem een extra waarde gaf. Hij liep voor het KWF kankerfonds, doneren nog mogelijk: https://supp.to/pieterpad-lopen-voor-kwf?fbclid=IwAR1N-b6MFpQ5BREmvQ4VAoKg-5lYWPPLtA4pu8CmN6T55XG3p2g-HBZOkNY

Pieterburen-Millingen

Addie van der Vleuten was net als Irene en Teun live te volgen middels tracking: http://addie-pieterpad.legendstracking.com/# Dankzij die tracking kan je zien wanneer een loper op een bepaald punt was. Addie begon iets rustiger dan Teun Geurts. De 50 km passeerde hij in 6.10 en de 100 km in 13.10. Na 24 uur was hij net als Irene en Teun in Ommen op ca. 173 km. Zijn looptempo was wat lager, maar zijn pauzes waren korter. Vorden op 235 km bereikte hij na 35 uur en de pont over de Rijn bij Millingen net binnen de 46 uur. Bij Millingen had Addie Teun bijgehaald die in de passage voor de pont een langere slaapperiode had. Tot de pont in Millingen op 295 km nam Addie in totaal 5 uur rust, drie en een half uur minder dan Teun Geurts.

Millingen-Grubbenvorst

Addie kon met 46.10 uur looptijd verder op weg naar de Sint-Pietersberg, met nog 2 pontjes voor de boeg. Die pontjes dwingen lopers tot een tactiek. Teun Geurts ging met de eerste pont in Millingen op 295 km en de laatste in Grubbenvorst op 385 km. Dat betekende dat Teun in die passage stevig door moest lopen. Hij deed 12.40 uur over die 90 km. Addie kon het rustiger aandoen In het weekend vaart de eerste pont van Grubbenvorst pas om 9.00 uur ’s ochtends in plaats van om 7.00 uur. De pont was daarmee geen optie als hij een nieuw FKT wilde neerzetten. Het begeleidingsteam van Addie had een opblaaskano mee voor de overtocht over de Maas. Addie van der Vleuten deed twee en een half uur langer over de 90 km tussen Millingen en Grubbenvorst. Hij stak om half 4 ’s nachts met de opblaaskano de Maas over.

Grubbenvorst-Sint-Pietersberg

Aan de overkant in Venlo nam Addie zijn langste rustpauze van de tocht. Maar zijn pauze van ruim anderhalf uur was veel korter dan de pauze van ruim 5 uur die Teun nam. Toen Addie weer met lopen begon had hij daardoor meteen een flinke voorsprong. Teun had in het eerste gedeelte na Venlo moeite om op gang te komen, waar Addie het tempo er goed in wist te houden. Hij wist zijn voorspong op Teun steeds verder uit te bouwen. Na 72 uur had hij er 454 km op zitten. Op dag 1 liep hij 173 km, op dag 134 km en op dag 3 147 km. Zijn tempo ging op die derde dag dus wat omhoog ten opzichte van de dag ervoor.

Nieuw FKT Pieterpad

Addie van der Vleuten hield zijn tempo hoog. Hij finishte na 498 km in een tijd van 78.13 uur officieus en daarmee een nieuw FKT op het Pieterpad. Op Facebook was de finish van Addie te zien, een filmpje van Diemenrunners: https://www.facebook.com/watch/live/?v=551886785802395&ref=watch_permalink

Een enorme prestatie van Addie. Ruim sneller dan de 83.56 uur van Teun Geurts en de 88.45 uur van Gerben Oevermans. Het zal echt lastig worden om dit FKT te verbeteren. In het verslagje over het FKT van Teun Geurts schreef ik: “De vraag is nu wie in staat is om dit FKT te verbreken. Dat wordt een hele uitdaging, maar uitdagingen zijn er om aan te gaan.” Het is duidelijk dat een scherp FKT lopers niet afschrikt om ook een poging te doen, maar juist eerder aantrekt.

Henri Thunnissen