Categorieën
nationale selectie nieuws

WK Trail Thailand 11-13 februari 2022

WK Trail-Berglopen Chiang Mai, Thailand 11-13 februari 2022

Het gecombineerd WK trail en berglopen zou dit jaar van 11-14 november in Thailand worden georganiseerd. Vanwege de ontwikkelingen rond Corona in Thailand en wereldwijd is besloten om het WK uit te stellen naar 11-13 februari 2022. Voorwaarde is dan wel dat het aantal besmettingen daalt, anders wordt het WK doorgeschoven naar november 2022. Uiterlijk 5 november dit jaar wordt hier een beslissing over genomen.

Het programma van het WK bestaat uit korte berglopen voor mannen/vrouwen senioren en junioren, een Vertical Kilometer en trailwedstrijden in 2 afstanden. Ultraplatform is verantwoordelijk voor de selectie van de trailwedstrijden over 42 en 80 km. De trail van 42 km telt 2290 hm+ en de trail van 80,5 km 4800 hm+.

Er is nog geen opvolger voor Laurens Groenendijk gevonden. Vanuit Ultraplatform gaat Henri Thunnissen zich inzetten om  met in ieder geval een kleine afvaardiging naar het WK trail te gaan. De grootte van de selectie zal afhangen van de beschikbare financiën. Daar zal in de loop van oktober duidelijkheid over komen.

Er is geen selectiewedstrijd. De selectie gaat op basis van goede resultaten in relevante trails in de periode 2019-2021 waarbij ook resultaten uit 2021 nodig zijn. Daarnaast wordt er naar de ITRA ranking gekeken. De selectie zal strenger zijn dan bij eerdere WK’s. De voorlopige inschrijving van de NL deelnemers moet uiterlijk 19 november worden gedaan. Resultaten in trailwedstrijden tot en met het weekend van 13-14 november kunnen nog meetellen.

Voor het persbericht op de website van de IAU zie: https://iau-ultramarathon.org/statement-for-1st-world-mountain-and-trail-running-championships.html

Voor informatie over het gecombineerd WK trail en berglopen zie de website van de Lokale Organisatie. De website is nog niet aangepast naar 2022. https://wmtrc2021thailand.com/#

Het gecombineerd WK Trail en Berglopen wordt georganiseerd door World Athletics, WMRA, ITRA en IAU. Daarmee valt de selectie onder verantwoordelijkheid van de Atletiekunie. Ultraplatform doet voor de Atletiekunie de selectie en begeleiding van de lopers/loopsters voor de trailwedstrijden van het WK. De Atletiekunie zorgt voor kleding die de lopers/loopsters dragen bij het kampioenschap waar zij voor Nederland uitkomen.

Lopers/loopsters die worden uitgezonden naar kampioenschappen hebben een eigen financiële bijdrage. Die bijdrage verschilt per kampioenschap.

Binnen de mogelijkheden die Ultraplatform heeft gaat er begeleiding mee om de lopers/loopsters bij het WK te begeleiden en ondersteunen.  

Contact:

Tijdelijk coördinator trail: Henri Thunnissen: thun007(at)home.nl

Henri Thunnissen