Categorieën
nieuws

Wereldkampioenschap Backyard Ultra voor landenteams

Op zaterdag 15 oktober om exact 14:00 uur start het zogenaamde Wereldkampioenschap Backyard Ultra voor landenteams. Maar liefst 37 landen nemen het wereldwijd op afstand tegen elkaar op. Wereldkampioen wordt het land dat als team de meeste rondes bij elkaar sprokkelt.

Team the Netherlands loopt de rondjes in het Lingebos, onder de rook van Gorinchem. Het bijzondere aan dit evenement is, is dat het de eerste echte backyard ultra van Nederland is. Dat wil zeggen, de eerste backyard die een open einde heeft en niet na 24 uur stopt. Dat maakt ook het team bijzonder. Elke loper of loopster moest namelijk naar het buitenland om zich te kwalificeren.

Vijftien lopers en loopsters liepen 24 of meer rondes tijdens een backyard ultra en kwamen daarmee in aanmerking voor selectie voor TeamNL. Twee lopers zagen van deelname af, en Iréne Kinnigim raakte helaas geblesseerd. De organisatie, in handen van Trailclub.nl, gaf drie wildcards weg om het team compleet te maken.

Het shirt van team NL

Dit zijn de mannen en vrouwen die het regerend wereldkampioen België lastig moeten gaan maken (het bij eerdere backyard gelopen rondes staat voor de naam van de loper):

36 – Addie van der Vleuten

33 – Gabrielle ten Velde

32 – Hinke Schokker

28 – Monica Dekker

27 – Adriaan Pandelaers 

27 – Eduan Kruger

26 – Gaston Metselaar

26 – Gerben Oevermans

25 – Cindy Coolen

25 – Kanter Eefting

25 – Roman Packbier

24 – Endymion Kasanardjo

Wildcard – Arenda Konnecke-Scherpenkate

Wildcard – Nico Jakobs

Wildcard – Berry Snoeren

Elk uur wordt er een livestream verzorgd vanaf de start-/finishlocatie via deze facebookpagina: https://www.facebook.com/BackyardUltraTheDutchies/

De DNF medailles.

De lopers en loopsters in het echt aanmoedigen kan ook. Parkeren kan op het grote parkeerterrein in het Lingebos aan de Haarweg, Vuren. Let op: de lopers mogen geen hulp van buiten aannemen, evenmin mag er een stukje meegelopen worden.

Het Lingebos is tussen zonsondergang en zonsopgang enkel toegankelijk voor de deelnemers!

De start-/finishlocatie is te vinden aan de Poelweg 4, Vuren. Hier kan uitsluitend door de deelnemers en vrijwilligers geparkeerd worden.

Christiaan Diem, de Trailclub