Inschrijvingen Spartathlon 2003

Op de site van buurman Steppenhahn is de inschrijflijst van de Spartathlon verschenen

Ondanks de vorig jaar gedane belofte dat de Spartathlon dit jaar 2003 een live rapportage (aangestoken door de spontane berichtjes op UN vorig jaar?) op hun website gaat verzorgen, is de inactiviteit op die site niet erg veelbelovend, sinds 10 feb. is er geen ‘news’ meer geplaatst:
http://spartathlon.webvista.net/
Er is nog steeds geen lijst met inschrijvers gepubliceerd, ook al is de termijn tot 1 juni al lang verlopen. Misschien komt die pas als echte startlijst als men zich daadwerkelijk ter plaatse heeft gemeld?

Op de site van Stephan Isringhausen is inmiddels wel die inschrijflijst gepubliceerd, zie:
http://www.steppenhahn.de/ultramarathon/

Die inschrijflijst is een soort gros-lijst, want van de 230 namen op die lijst zullen er velen zijn die niet naar Griekenland zullen afreizen omdat hun voorbereiding niet voldoende is geweest.
Dit jaar lijkt de Nederlandse deelname aan de Spartathlon uiterst klein te worden: op de inschrijflijst staan Jeffry Oonk, Koos Rademaker en André van der Zwan. Maar de eerste twee gaan zeker niet van start, vanwege het feit dat blessures de training drastisch verstoord hebben.

Er staan 4 Belgen op de lijst: Joseph Buteneers, Alain Ponchelet, William Verdonck en Philip Verdonck. En de Luxemburger Louis Emringer staat weer op de lijst. Ook die behoort tot de ‘verslaafden’ want hij heeft de Spartathlon al eens volbracht.

Wie zijn de kanshebbers? Bijna een kwart van de inschrijvers komt uit Japan (54 namen, waaronder 8 vrouwen), en het zou niet verbazen als zowel een man als een vrouw uit dat land als eersten Sparta bereiken. Van de bekende Spartathlon-namen zien we alleen Masayuki Ohtaki (winnaar 2000), maar Ryoichi Sekiya (winnaar 2002) en Hiroko Okiyama (2e 2002, winnares 2000) ontbreken, ongetwijfeld vanwege hun deelname in de nationale Japanse ploeg aan het WK 24 uur twee weken later in Uden. Ook de Franse delegatie lijkt groot te worden, met 41 namen, waaronder 5 vrouwen. Uit Griekenland zelf staan 18 mannen op de lijst, en wie weet zit daar weer een nieuwe belofte bij.
Bij de mannen zien we verder bekende namen als Markus Thalmann (Oostenrijk, vorig jaar 2e) en Valmir Nunes (Brazilië, winnaar in 2001). Ook bekende namen als Seppo Leinonen (Finland) en Levente Kalotai (Hongarije), die ooit aan de Jan Knippenberg Memorial meededen, staan op de lijst, maar zij zitten ook in de nationale ploegen voor Uden.
Bij de in totaal 19 vrouwen op de lijst, valt de naam van Irina Reutovich natuurlijk op, de winnares van 2001. Maar ook zij zit in het nationale team voor het WK & EK 24 uur. Dus mij bekruipt het gevoel dat nogal wat van de ingeschreven toppers dit jaar in de Spartathlon ontbreken. Griekenland en ook bv Oostenrijk hebben geen ploegen voor Uden ingeschreven. Dat ondanks bijvoorbeeld de sterke prestatie van de eerste drie Oostenrijkers op de 24 uur in Worschach, afgelopen juli.

Voor allen die nog eens willen nagenieten van het spannende verloop van vorig jaar: hieronder de toen gepubliceerde berichten 😉

Martien Baars