Desert Iron Man in Algerije afgelast

Rob van Beurden had alles voor elkaar, maar het evenement zelf gaat niet door

Dinsdagochtend 23/9 voor de tweede maal naar Den Haag gereden om mijn visum voor Algerije op te halen. Ditmaal was het gelukkig wel voor elkaar. Met het visum in mijn paspoort nog even langs Bever Zwerfsport in Alkmaar om het laatste van alle bestelde spullen op te halen, vriesdroogvoer, water- en stofdichte duffel etc. en terug naar Texel.
Daar liggen inmiddels op tientallen plekken in huis stapels met de meest uiteenlopende zaken, van een noodseinspiegel tot een speciaal uit Spanje overgevlogen looprugzak, en talloze andere spullen die volgende week mee moeten naar Algerije.

Even de mail checken om te kijken of er wat is binnengekomen en er staat een klein berichtje van de heer Fiorini, de Italiaanse race-director. In 5 zinnen deelt hij mee dat de races niet doorgaan, vanwege deelnemers die zich hebben teruggetrokken en omdat hij geen Algerijnse sponsor heeft kunnen vinden.
Het spijt hem zeer…

Dus al het voorbereidende werk, alle looptrainingen, de wedstrijden (Zestig van Texel, Monnikentocht) en de kilometers op de ATB (Grand Raid Godefroy), alle tijd besteed aan het reizen aan de overkant, de talloze weekenden weg en onderweg, en al het geld uitgegeven voor de meest uitleenlopende zaken, van de medische keuring tot reservebanden, allemaal voor niks.

Er staat niets op de internationale “Adventure Race”-kalender, die vinden plaats in de periode van juni tot begin september, en mijn “tweede keus”-wedstrijd, de “Transhimalayenne 2003” gaat aanstaande vrijdag van start. Geen schijn van kans meer om daaraan mee te doen.
De heer Fiorini wordt hartelijk bedankt. Ik voel me ontzettend voor lul staan.

Voor de UltraNed-lezers: ga niet in zee met PPOI of een andere race georganiseerd door de heren Fiorini of Prosperi – U bent gewaarschuwd.

Groet,
Rob van Beurden
sportschooltexel@texel.com

Naschrift Martien Baars: de vorige aflevering van deze Italiaanse soap was te lezen op 7 augustus:
https://www.ultraned.org/../n_item/f1698_2003_08.php
en nog een PS Mijn activiteiten voor UN staan de komende twee weken op 0, want ik vaar vanuit Lowestoft vanaf vrijdag 26/9 op het Engelse onderzoekschip ’Endeavour’ de Noordzee op. Dus gebruik svp het algemene emailadres redactie@ultraned.org als u wat voor UN aan wilt leveren 😉
Varen vind ik nog steeds prachtig maar zodoende mis ik wel de feestelijke opening van de nieuwe baan op Texel, komende zaterdag 27/9 van 15.00 tot 18.00. Ik wed en weet dat Cees Timmer en Piet Bakelaar (zie emailadressen in programma- en uitslagenblad Zestig van Texel 2003) het heel erg op prijs zullen stellen als wederom veel meelevenden in den lande hen met deze kroon op hun vrijwilligerswerk zouden feliciteren !