Japan, het einde van mijn wereld!

Marc Papanikitas dankt iedereen ondanks mislukt WK.

“Denk de volgende dagen goed na en doe geen domme uitspraken”
Woorden die Nederlands bondscoach Ed O.D.B.tegen me zei na mijn rampzalige 100km in Japan.
Dit is één van de redenen waarom ik hier weinig woorden ga aan verspillen.
Nog een reden is dat ik weinig zin heb om een uitgebreid verslag te maken.
Ik kan hier niets grappigs, positief over schrijven omdat ik in opdracht liep van CRONOS en onze nationale Bond KBAB. Het zou niet gepast zijn om mijn prestatie te relativeren. De woorden: “ we zijn toch maar lekker in Japan geweest, of we hebben ons goed geamuseerd” zal je me niet horen gebruiken. Ook al ben ik erg trots dat ik mijn land heb mogen verdedigen in iets waar ik dacht goed in te zijn. Het geeft je een kick als je de nationale kledij mag aantrekken.

Ik wil toch even een dankwoord richten. Sowieso aan Jan Vandendriessche mijn coach, voor de schema’s en het geduld. Tevens voor zijn inzet in de IAU (Hij heeft na 6 uur onderhandelen gedaan gekregen dat er 12 eigen bevoorradingsposten kwamen ipv van de door Japan geplande 3. Hij werd er een beetje “kregelig” van)
Mijn ploeggenoten in Japan, Lucien “Telman” (voor de Jappen) en Ivan Hostens die me ginder als hun kleine zoon hebben gekoesterd. Als anciens hebben ze dit groentje ingewijd in de internationale topsport in een ver land.
Onze Bondscoach Ivan De Grieck kon door omstandigheden niet mee, hij heeft er wel voor gezorgd dat alles voor ons geregeld was ginder. En het was piekfijn in orde. Het feit dat er een ploeg mocht gaan had hij al knap klaargekregen.
Omdat Ivan er niet kon zijn heeft Ivan Hostens even ad-interim de taak van coach overgenomen. De zaken die ter plaatse moesten geregeld worden deed hij dan ook voortreffelijk. Lucien zorgde voor het nodige entertainment. Door hem ben ik bekend geraakt als Johnny Walker (wandelaar) bij de Japanse kinderen.
Ook de KBAB (Belgische Bond) wil ik danken voor hun vertrouwen en de nodige financiële steun.

Speciale dank gaat uit naar Roelof Veld (vice-president IAU) en Ed Op De Beek (hoop dat ik de juiste achternaam heb gebruikt) Nederlands Bondscoach. Ze hebben me ginder heel goed opgevangen na mijn rampscenario.
Roelof met zijn goede en nuchtere analyse, Ed met zijn rustgevende blik en woorden. Zijn raad sla ik zeker niet in de wind en ik hoop dat we nog veel contact met elkaar zullen hebben.
Hierbij is voor mij het hoofdstuk Japan afgesloten.

Marc Papanikitas

PS. Voor degene die het nog niet wisten: 41e plaats van geselecteerden in 8h15’