Marathon in kantoorgebouw

Han (Frenken) en Henk (Sipers) lopen 2552 trappen op en af …

{b}1. LGA Buro-Indoor Marathon Nurnberg. Zondag 6 November 2005{eb}

Nadat ik al eens een marathon gelopen had in de zoutmijn, parkeergarage, Bobbaan, tunnel, brug, grot en renenrodelbaan was het weer eens tijd voor een nieuwe uitdaging namelijk de 1. buro-indoormarathon in het grote kantoor gebouw van LGA op het industriegebied van Neurenberg, LGA is te vergelijken met de Nederlandse Kema-Keur..
Henk Sipers en ikzelf vertrokken Zondag morgen om 04:30 voor de 550 km lange autorit naar de deelstaat Bayern, we arriveerden om 09:30, direct daarna het startnummer opgehaald met daarin de chip verwerkt.
De start was om 11:00, er waren 2 afstanden namelijk de ½ marathon en de hele marathon, er deden 150 deelnemers mee aan deze unieke marathon.
Er moesten 55 rondes gelopen worden met daarvan de eerste 2 rondes een extra lus naar de 2e verdieping van het LGA gebouw om zodoende aan de afstand van 42 km en 195 meter uit te komen.
De start was op de eerste verdieping, vandaar uit 350 meter met als ondergrond de grijze vloerbedekking richting trappenhal, hier 22 trappen omlaag richting begane grond, wederom nu 350 meter over begane grond met nu als ondergrond vinyl, dit kwam goed uit daar hier ook de verzorgingpost was met o.a. cola, bronwater, iso, muesli en tuc koekjes die wat ik bij meer marathons en ultraloopwedstrijden zie terugkomen op de verzorgingstafel.
Er was constant een poetsploeg aanwezig die de vloer schoonmaakte om zodoende glijpartijen van de atleten te verkomen, hierna de weg te vervolgen om wederom in het trappenhuis de 22 trappen omhoog te lopen en dan zodoende via de hoofdingang waar veel enthousiast publiek stond te weg te vervolgen, we werden elke ronde gesteund door de plaatselijke samba band met opzwepende muziek.
De telling van de chip ging helaas niet vlekkeloos maar dat kon ook misschien zijn dat ik de autosleutels in mijn broekzak had, want men kon op het projectiescherm zien bij elke doorkomst, hoeveel rondes je gelopen had, maar bij mij gingen de rondes omlaag dan i.p.v.omhoog.
Het parcours was goed beveiligd met matrassen die een paar dagen van te voren nog hadden gefungeerd voor een LGA-TUV test.
Er was gelukkig ook genoeg ventilatie daar op de begane grond en 1e verdieping de ramen op een kier werden gezet.
De eerste 1 ½ uur was een beetje problematisch i.v.m. te veel deelnemers op het parcours wat tot struikelpartijen leidde in het trappenhuis, maar de laatste 2 uur was het weer rustig want toen liepen alleen maar de marathon lopers.
Henk liep 4 uur en 9 minuten en 01 sec en ikzelf liep 4 uur 8 min en 6 seconden, na afloop kregen we een medaille en een functioneel t-shirt met aansluitend een eetbuffet en dat voor maar € 10,- inschrijfgeld.,uitslagen zie www.lga.de
Totaal overbrugden we 200 meter hoogteverschil en liepen we 1276 trappen omhoog en wederom 1276 trappen omlaag en reisden we totaal 1100 km, en kwamen we tot de conclusie dat het toch een leuk tijdverdrijf was op deze zondag.

{i}Han Frenken{ei}