Persbericht Zuiderzee Marathon!

Herman Euverman bericht over enkele wijzigingen en dies meer.

Volgende week zaterdag 26 november is het weer zover,de 5e uitvoering van de
Zuiderzee Marathon,een lustrum dus.

Ondanks de plannen die we hadden om eens langs de oevers van het IJsselmeer/Ketelmeer te lopen,blijft alles bij het oude. Het gaf iets teveel problemen met de afstand en veiligheid.
Ook konden we het verzoek van de Gemeente Urk,om in het dorp te starten,niet honoreren, simpel om de reden dat we er dan een ultra van zouden moeten maken.
Een aantal van jullie zouden dat trouwens geen probleem vinden en wie weet kan daar er in de toekomst daar aan gewerkt worden.

Er is verder dus niets veranderd op de start na en wel omdat het fietspad langs de Domineesweg op Urk wel erg krap werd.De start is nu achter het gebouw waar we vorig jaar zijn begonnen,daar waar de ruimte ligt die nodig is.We kunnen echter geen gebruik meer maken van het tankstation.Het is even behelpen dit jaar en we hopen dan ook op enig begrip ondanks dat de startlocatie weinig fleur heeft.Het gaat om ongeveer 500 meter en dan zit iedereen weer op de Domineesweg.Men kan de nieuwe start vinden als men bij het naderen van Urk bij de nieuwe rotonde rechts af gaat en gelijk weer links.De weg heet Het Spijk en daar zal men de start makkelijk kunnen vinden.

Voor volgend jaar overwegen we om Urk te verlaten vanwege de voortduurende problemen.
Men kan denken om te starten in Nagele-goede opvangmogelijkheden-of op Schokland.
Met het aantal meters die we daarbij winnen kunnen we dan ook de drukte in en om
Stadshagen in Zwolle vermijden.
In de Mastenbroekerpolder achter IJsselmuiden zijn nog genoeg mogelijkheden te vinden.

Ondanks de startproblemen valt er dit jaar nog het nodige te genieten al was het maar de verwachte strijd om de eindoverwinning voor de Marathon -& Ultracup.
De nummer 1 en 2 in de tussenstand,Lucien Taelman en Tom Hendriks staan beide aan de start en wie aan het langste eind zal terkken is vooralsnog ongewis.
Overigens is de nummer 3,Hugo Bruynooghe,die ook van de partij is,niet bij voorbaat kansloos.Verder staan met een toptien notering aan de start Math Roberts,Patrick Kloek
en Vincent Schoenmakers.
Afgelopen woensdag waren er 146 voor-inschrijvers en dat zal tot zondag nog wel even doordruppelen.
Net als vorig jaar zal er ook de nodige na-inschrijving zijn,zeker als het weer redelijk tot goed wordt.Lastig voor ons om iedereen dan met bussen naar Urk te vervoeren,maar we laten niemand staan.

De verzorging wijkt dit jaar niet af van de vorige editie.
Negen drinkposten,acht motoren,vier EHBO,s,drie masseurs en twee verpleegkundigen om maar wat te noemen.
We hopen dat we met alle vrijwilligers bijelkaar,de lopers voldoende kunnen verzorgen en een veilige tocht kunnen aanbieden.
Mochten er ondanks dat zich toch nog klachten voordoen dan staat de organisatie daarvoor open.Het is een marathon voor de lopers!
Er heeft zich al een eerste vervelend voorval voorgedaan.
Zo is het beoogde marathonarrangement met een aantal hotels in Zwolle fout gelopen omdat er onvoldoende afspraken daarover zijn gemaakt.Onze excuses hiervoor!

Het laatste nieuws zal zijn dat het prijzengeld enigszins is verhoogd.
Niet spectaculair,maar toch de moeite waard.Een grote sponsor ontbreekt om heel veel te bieden.Zie onze website!
Wat rest is en ieder een behouden en pretigge tocht toe te wensen.

Namens de organisatie,

{i}Herman Euverman.{ei}