Parcoursverandering Zuiderzee Marathon

Start verplaatst van Urk naar Nagele

Na vijf jaar Urk-Urksteeg is er een einde gekomen aan een traditie en blikvanger.
Noodgedwongen moeten wij het parcours veranderen omdat de verkeerssituatie rond de nieuwbouwwijk Stadshagen in Zwolle geen garantie meer biedt voor de veiligheid van de lopers.
Aangezien wij een marathon in lijn organiseren, moeten we bij een ruime verandering ergens de meters vandaan halen wat tot gevolg heeft dat de start verplaatst moet worden. Helaas geen Urk meer, maar Nagele alwaar op de Ring voor het plaatselijke museum de lopers op 25 november om 11.00 uur worden weggeschoten.
Lopers en supporters kunnen voor de start terecht bij de plaatselijke voetbalvereniging aan de Ploegstraat in Nagele alwaar ook een deel van de na-inschrijving zal plaatsvinden.

Het eerste gedeelte van het parcours is nog steeds het zelfde, Schokkerringweg, de overtocht over het voormalig eiland Schokland, Ramsweg en het Kampereiland.
Bij IJsselmuiden slaat de route links af en loopt over de oude Kamperzeedijk tot het gehucht Kamperzeedijk-Oost waar de lopers rechts af de Mastenbroekerpolder – Nederlands oudste polder – inlopen. Het fietspad over de Kamperzeedijk is hier en daar wat glooiend en hobbelig. De fietspaden in de Mastenbroekerpolder zijn smal en lopen hier en daar wat af.
In de polder loopt men via de Schaapssteeg, Oude Wetering – met het gehucht Mastenbroek als blikvanger – Kerkwetering, Nieuwe Wetering onder de N331 – van Zwolle naar Hasselt – door. Wat volgt is een fraai stuk route via de Ruimzichtweg over de Hasselterdijk langs het Zwarte Water, richting Zwolle.De lopers lopen vervolgens via de Mastenbroekerbrug naar de Peterskamp aan de Urksteeg alwaar de finish is gelegen.

Voor wie zich in Zwolle wil na-inschrijven en niet in Nagele is er de mogelijkheid om met de bus van Zwolle naar Nagele gebracht te worden. Kom echter op tijd. Voor de overige informatie kunt u terecht op onze website en oh ja, we zijn de laatste wedstrijd in 2006 van de Marathon-&Ultracup.

Namens de organisatie,
Herman Euverman