Marathon Leens enorm succes

“Het leek meer op een reünie van ultralopers uit Nederland, België en Duitsland,” aldus organisator Jan Scheffer.

De marathon van Leens, die afgelopen zaterdag werd gehouden is een enorm succes geworden. De weergoden waren de organisatie zeer goed gestemd. Regende het ‘s morgens om 7 uur nog, bij de start was het droog en zowaar kwam er een waterig zonnetje te voorschijn.
De organisatie van de voormalige Leensterluslopen had het idee opgevat om in Leens een marathon en halve marathon te organiseren. Tenslotte was er in de provincie Groningen slechts 1 marathon, nl. de Groninger stadsmarathon.
Het doel van de organisatie was een gezelschapsmarathon te organiseren en niet een marathon voor de topatleten. Aan de reacties van de atleten is de organisatie daar uitstekend in geslaagd. Iedereen kwam zeer tevreden en met veel complimenten over de finish. Het was dan ook een ware reünie van ultralopers uit België, Duitsland en Nederland

En hoe verliep de loop.
Om 11 uur smorgens werd het startschot gelost door Irma Scheffer. Een dikke honderd lopers schoten uit de startblokken. Onder hen vele bekende namen zoals op de marathon: Jaap Vis, Albert van der Ziel, Ben Mol, Jack Hendrickx, Hans Buis, Gijs Honing, Jenny de Groot, Janet Lange en Ineke Scheffer. Albert van der Ziel nam vanaf het begin onmiddellijk het heft in handen en bouwde gestaag een enorme voorsprong op. Op gepaste afstand gevolgd door Jaap Vis en daarachter Peter Berghuis. Echter in de 5e ronde (van de 6) ging het mis. Het tempo van Albert daalde enorm en hij werd eerst door Jaap Vis en daarna door Peter Berghuis gepasseerd. Gelukkig wist Albert zich in de laatste ronde te hervinden en zette de achtervolging in. Peter Berghuis werd weer voorbij gelopen, echter de afstand tot Jaap Vis was te groot geworden. Jaap Vis finishte dan ook als eerste in een tijd van 02:49:20. Albert liet een tijd noteren van 03:01.26, na 1 minuut 30 gevolgd door Peter Berghuis (03:02:45)
Bij de dames liet Jenny de Groot er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. Van start tot finish had zij de leiding en finishte in een keurige tijd van 03:38:10. Janet de Lange uit Almere werd 2e in 03:46:33. En Ineke Scheffer wist uiteindelijk in haar eigen woonplaats de derde plaats voor zich op te eisen in 04:02:24.
Het was een zeer geslaagd evenement dat zeker een vervolg krijgt.
Uitslagen en reakties staan op:
http://home.wanadoo.nl/shaniashow/