Persbericht Stein

Lees verder voor het laatste nieuws over Stein 6 uur!

Persbericht

Sterk deelnemersveld bij de zesde Meuleberg Recycling zes uren ultramarathon Zondag 11 maart aanstaande.

De zesde Meuleberg Recycling zes uren ultramarathon heeft de deelnemerslimiet van 240 deelnemers bereikt.

Aanstaande Zondag om 11:00 zullen de volgende nationalteiten aan start staan: 129 Duitsers, 50 Nederlanders, 36 Belgen, 10 Wit-Russen, 6 Fransen, 3 Engelsen, 3 Luxemburgers, 1 Zuid-Afrikaanse, 1 Deense en 1 atleet uit Nieuw-Zeeland.

Deze enige ultramarathon van Limburg is in de zes jaren uitgegroeid tot een van de grootste ultramarathons van de Benelux en tot de snelste en grootste zes uren ultramarathon van de wereld.

De verkeersvrije ronde van 3530 meter bevindt in en om recreatieoord Steinerbos. Het startschot wordt gelost door hoofdsponsor Lau Meuleberg die tevens zijn hoofdsponsorschap voor het jaar 2003 , 2004 en 2005 heeft verlengd. Nieuw is dat de tussenstanden en uitslagen live op internet te volgen zijn op UltraNED.

Dit jaar wederom het Rabobank klassement voor de eerste drie ultra-atleten uit de Gemeente Stein. Atleten uit de Gemeente Stein die het avontuur willen aangaan om in zes uur zoveel mogelijk kilometers willen hardlopen zijn : Gerard Gijzen(Urmond), Henri Saes(Stein), Wijnand Gulikers(Stein), Pedro Huntjens(Stein), Jean Houben(Berg a/d Maas), Johan Visschers(Elsloo) en Jo Pfeifer(Stein).

Kanshebbers voor de zege bij de heren zijn: Jan Vandendriessche(B) ( winnaar 100 km Boston en Nacht van Vlaanderen), Veron Lust(NL) ( winnaar 50 km Zolder 3.02), Rainer Lindemann(D) en Anatoli Laputs (BLR)
Bij de vrouwen: Wereldrecordhoudster Birgit Lenartz(D), Elena Kobrina(BLR), Anni Loenstad(DK) en Niandi Carmont(SA)

De Meuleberg Recycling zes uren ultramarathon is deelnemer aan:
Limburg Trophee samen met 50 km Zolder(B)
Marathon en Ultracup 2001
Deutschland-cup 50 km 2001 en IAU-Europeancup six hours 2001
Meer informatie Han Frenken : 046-4339451 en Bert Hanckmann 046-4337678
Internet: http://www.taxifrenken.nl

Ton Smeets
a.smeets@trouwweb.nl

PS: Voor diegene die graag in het vroege voorjaar nog een 6 uur hadden willen lopen en niet bijtijds hebben ingeschreven voor de wedstrijd in Stein, zijn nog de volgende mogelijkheden:
31 maart te La Louvière (BEL), zie het betreffende nieuwsbericht voor meer informatie
13 mei te Breda (NED), hierover binnenkort meer nieuws op UltraNED.