De honderdste van Els

Frans Goddijn heeft leuke foto’s gemaakt van de honderdste marathon van Els Annegarn.

Afgelopen zaterdag liep Els Annegarn haar honderdste marathon over een mooie route rond de Ouderkerkerplas bij Amsterdam. Een intiem loopfeestje met vrienden uit Nederland en België. Een groepje liep de hele marathon met haar mee, een aantal andere vrienden hielden Els de laatste kilometers gezelschap. Champagne, hapjes, zang en speeches tot besluit. Ik reed mee met de jongens die de verzorgingsposten onderweg bemanden — bij vlagen een hele tour om via omwegen voor de auto daar te komen waar de lopers over paden door prachtig landschap gingen.

Een serie foto’s die ik maakte staat hier:

http://www.kostverlorenvaart.nl/els/

Jaren geleden maakte ik bijna wekelijks foto’s bij (halve) marathons en het was leuk er weer eens bij te zijn, helemaal bij deze honderdste van Els!

Frans Goddijn

Naschrift redactie:

Normaal gesproken publiceren we berichten over het bereiken van 100 marathons niet, maar de foto’s die Frans Goddijn gemaakt heeft zijn erg leuk en geven een goed beeld van hoe Els door haar loopvrienden in het zonnetje is gezet.

De eerste marathon liep Els in Amsterdam in 1998 in een tijd van 3.43. In 2000 pakte ze de draad weer op, maar in 2005 kreeg ze het loopvirus pas echt te pakken. Zij liep dat jaar 20 marathons en 2 50-km wedstrijden. Els liep de meeste wedstrijden in Nederland, hoewel ze oa ook de marathons van New-York, Praag, Helsinki, Rome, Budapest, Antwerpen en Parijs heeft gelopen. In Helsinki liep ze haar PR van 3.35.58 op de marathon. Haar langste afstand was het Rondje van Amsterdam met zijn 61,5 km. Dit jaar liep Els al 3 50-km lopen (Amsterdam, Parijs en Assen). En Els stopt niet bij de 100, want komende zaterdag 29 augustus loopt zij de 50 km lange Monnikentocht.

Kortom op naar de volgende 100!