7e Rondje Guus op 15 november

Een bijzondere dag, want zonder André van de Vliert, één van de initiators van Rondje Guus en onze gids de afgelopen zes jaar in Meijendel. Dit jaar kan de route minder uitgekiend zijn maar André en Guus zullen met ons meelopen. Dus het zal wel goed komen

{b}Aankondiging 7e Rondje Guus{eb}

Op 15 november wordt voor de zevende keer Rondje Guus georganiseerd. Iedereen is vanaf half tien ‘s ochtends van harte welkom. Informatie staat op http://www.rondjeGuus.nl

Het zevende Rondje Guus zal dit jaar een bijzondere dag worden, immers je kan er niet omheen. Het afgelopen jaar is één van de vrienden en initiators van Rondje Guus, André van de Vliert, onverwacht overleden. André heeft de afgelopen zes jaar als gids de lopers door strand en duingebied begeleid. Ieder jaar verkende André steevast twee weken van te voren de route. Hoewel hij de routes eigenlijk wel uit zijn hoofd kende en de route zich leent om te dwalen, wilde hij zeker zijn dat hij niet voor verrassingen kwam te staan.

Dit was een eigenschap die Guus en André deelden: de precisie in de voorbereiding. Guus, enthousiast als hij was, had al dagen voor de wedstrijd stapeltjes op de grond liggen van spullen die hij mee wilde nemen. Schoenen, sokken, loopshirt, reserveloopshirt, petje of geen petje, mueslirepen, uiervet, veiligheidsspelden, routekaart, etc. Wat je kan voorbereiden, bereidde Guus minutieus voor. Guus had bij de commando’s gezeten en precisie was zijn ding.

André moest niet zoveel hebben van het leger. Maar ze vonden elkaar in hun passie, hun enthousiasme voor het lopen. Als de precieze voorbereiding voorbij was, waren ze beide dwalers. Ze zochten hun weg. Als een weg opgebroken was, werd er een oplossing gevonden. Als het regende woog je af of je het best om de plas kon lopen of er dwars doorheen. Ze vonden elkaar in de natuur, ze vonden elkaar in de trails. Beide hielden ze van de Ardennen en hebben vele malen samen gelopen in de bossen van Leersum of het duingebied Meijendel.

Het voelt zo oneerlijk en toch zitten we 15 november weer enthousiast aan de koffie in Boerderij Meijendel. We vertellen anekdotes en delen ervaringen. We gaan rennen en wandelen door de natuur, wandelaars en lopers zoeken hun weg en halverwege is er weer een strandlunch met zelfgemaakt lekkers. We gaan een dagje genieten van de herfst en iedereen is welkom. Dat is een andere eigenschap die Guus en André delen, hartelijkheid. Bekend of onbekend, wees welkom!!

Informatie over de dag zelf vindt je op de (vernieuwde) site http://www.RondjeGuus.nl
Aan de dag zijn geen kosten verbonden. Wel stellen we het op prijs als je je van te voren wilt aanmelden. We kunnen dan voldoende “lekkers” in slaan voor de lunch op het strand.

{b}De vrienden van Guus (en André){eb}

PS: De looproute zal dit jaar minder precies zijn uitgekiend dan vorige jaren, maar André en Guus zullen met ons meelopen. Dus het zal wel goed komen.