4de In Memoriam Leo Van Tichelen zaterdag 21/11

Westmallenaar Leo Van Tichelen raakte meer dan twintig jaar geleden in de ban van de Spartathlon. Hij volbracht de 246 km 9 keer en was op jacht naar zijn 10e finish totdat hij op zijn werk verongelukte (2005)

Westmallenaar Leo Van Tichelen raakte meer dan twintig jaar geleden in de ban van een televisiereportage over de god van de ultraloop Yiannis Kouros. Dat inspireerde hem in 1985 om deel te nemen aan de Griekse Spartathlon, een wedstrijd van 246 km van Athene naar Sparta.

Hij slaagde erin deze zware race 9 maal tot een goed einde te brengen, met als best tijd 29u44 en een mooie 7de plaats in 1992. De laatste jaren was hij gebeten om een 10de maal te finishen in de Spartathlon.
Helaas maakte een werkongeval daar in november 2005 een einde aan.

Vanaf 2006 brengen de Spartathlonvrienden Westmalle hulde aan hun overleden vriend, door de Belgen te volgen tijdens de race. Dit jaar waren ze zeer verheugd dat er terug vier Belgen de eindmeet haalde, proficiat aan Luc De Jaeger-Braet. Rudi Vandenberghe, Rik Tijskens en Johan Bogaert.Voor de overige Belgische deelnemers Geert De Meulder, Marc Vandenplas, Pat Leysen, Leo Pardaens en Ghislain Dops: {i}If you can dream it you can do it!{ei}

Ieder jaar de zondag na de Spartathlon houden de vrienden van Leo, in alle stilte een herdenking in Sparta aan het standbeeld van Leonidas en laten er iets achter dat aan Leo herinnert. Dit jaar een foto van 1992 met Leo en Rik samen gefinisht in 29u44.

Een filmpje van de aankomst van Rik Tijskens en Johan Bogaert in Sparta en de herdenking van Leo Van Tichelen staat op YouTube:

En als eerbetoon is er zaterdag 21 november 2009 de herdenkingsloop en –wandeling:

Herdenkingsloop 25km (de bedoeling om samen te blijven aan een tempo 10 a 11 km/u).
Herdenkingsloop 10km
Herdenkingswandeling 7 à 8 km

De start van het gebeuren is om 13uur. Langs het parkoers zijn drankposten voorzien, tevens worden de herdenkingslopen begeleid door enkele fietsers. De wandeling heeft plaats met enkele ervaren wandelaars.
Samenkomst Westmalle: Café Sportlokaal, Antwerpsesteenweg 248, 2390 Westmalle.
Op 100m van het sportlokaal is er parking, douche en kleedruimte voorzien (sporthal)
Na het gebeuren kan er nog gezellig nagepraat worden over heden en verleden in het Sportlokaal.

GEEFT EEN SEINTJE ALS U DEELNEEMT:
Eric.vercauteren base.be
Joseph_buteneers yahoo.com

De Spartathlonvrienden danken u