Tussenstand vooraanmeldingen De Zes Uur van Texel

Het wordt in ieder geval een gezellige reünie op Texel, volgende week maandag 16/4.

Het wordt in ieder geval een gezellige reünie op Texel, volgende week maandag 16/4. Want tot nu toe hebben zich al 58 sololopers (m/v) opgegeven, meldde Piet Bakelaar mij in een email gisteravond. Met daaronder snelle Nederlanders als Guus Smit, Tom Hendriks, Hermy Heymann, Jan Nabuurs, Peter ter Burg, Simon Pols en André van de Vliert, om zo maar een paar namen te noemen zonder de anderen tekort te willen doen. Ze moeten het opnemen tegen de zeer ervaren Lucien Taelman uit Oostrozebeke, en Karl Graf uit Goch-Pfalzdorf, overigens.

Van de vooraanmelders hadden zich 50 ook al ingeschreven voor De Zestig, dus de andere acht zijn compleet nieuw: Rob Tieleman, René Marissen, Ben Mol, Gerard van Veen, Ad Voortman, en maar liefst drie vrouwen. Erna Buiter, Jannet Lange en Ineke Scheffer hebben zich namelijk aangemeld, en samen met Jolanda Grande en Lies Heijnen, en Mariska Koenders (de Texelse loopster die de 120 km had willen doen) staan er dus al 6 vrouwen straks aan de start!

De aanmeldingen van de teams lopen iets minder vlot, tot nu toe 9 stuks waaronder maar liefst drie van AV Veluwe. Maar diverse aanmeldingen zijn onderweg hebben we begrepen, ook van de Texelse teams, waarvan er op dit moment nog maar tweezijn. Als favoriet tip ik momenteel het Fortis Runningteam met o.a. de ervaren rot Jan van Ammers, maar als Vlaanderen 2002 inderdaad met twee teams nog naar Texel komt, kon ook de beste estafette afstand wel eens op Belgisch conto komen ;-).

Tot nu toe heeft zich nog maar 1 vrouwen team ingeschreven : de ‘4 snelle meisjes’ uit de regio Amersfoort, die met hun gemiddeld 46 jaar zich kennelijk nog jong van lijf en leden voelen. Bij De Zestig had ik me al een beetje verheugd op de Haagse strijd tussen de vrouwen-teams van Haag Atletiek en The Hague Road Runners, maar beiden hebben zich helaas nog niet opgegeven voor De Zes Uur. Misschien wel omdat ze die straks ook op zo’n ‘klein rondje’ bij de 12 & 6 Uurs Estafette aan de Laan van Poot op 16 juni kunnen lopen?

Later deze week komt de volledige lijst vooraanmeldingen hier op UltraNed.

Texel, 10 april Martien Baars