SV Friesland besluit tot aflasten Elfsteden Estafette- & Ultraloop 2001

Na Texel en Leidserijn is nu ook de Elfsteden van de kalender.

Sportvereniging Friesland heeft besloten de Elfsteden Estafetteloop die gepland stond voor zaterdag 9 juni a.s. in verband met de mond- en klauwzeercrisis met een jaar uit te stellen. De organisatie is van mening dat, nu de boeren strenge veiligheidsmaatregelen nemen, het niet verantwoord is een paar duizend lopers afkomstig uit alle delen van
Nederland dwars door Friesland te laten lopen. Dit besluit is deze week in goed overleg met de sponsors genomen. Gevolg hiervan is dat de eerstvolgende Elfsteden Estafetteloop zal plaatsvinden op 8 juni 2002.

De voorbereidingen voor de 16e Elfsteden Estafetteloop waren al in volle gang. Er waren nieuwe sponsors aangetrokken en ook hadden zich al een aantal teams aangemeld. Het risico dat op het laatste moment alles noodgedwongen moet worden uitgesteld acht de organisatie in de huidige crisissituatie te groot. Bovendien vindt de organisatie het niet gepast richting de boeren om een estafetteloop door heel Friesland met deelnemers uit heel Nederland gewoon door te laten gaan, terwijl allerlei veiligheidsmaatregelen worden getroffen om de crisis te bezweren. Daarom is besloten de loop voor een jaar uit te stellen.

Sportvereniging Friesland is van mening dat het beter is in een vroegtijdig stadium de voorbereidingen te stoppen dan één week van tevoren noodgedwongen alles af te moeten zeggen. Dat is dan niet alleen vervelend voor alle sporters en begeleiders, maar ook voor de organisatie en de sponsors die dan al veel geld en tijd geïnvesteerd hebben.

Dit jaar stond niet alleen een recreatieve teamloop op het programma, maar was ook een wedstrijd-teamloop en een ultraloop in voorbereiding. Voor het eerst waren de Kamer van Koophandel, de Friesland Bank en KLIQ Noord-Nederland als sponsors aangetrokken. De komende week zal Sportvereniging Friesland alle aangemelde teams en andere betrokkenen persoonlijk informeren. De eerstvolgende Elfsteden Estafetteloop zal plaatsvinden op zaterdag 8 juni 2002.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Jan
Kooistra, secretaris van Sportvereniging Friesland, telefoon (0518) 491363 of mail naar elfsteden@svfriesland.com