De Woensdag Gehaktdag Marathon is afgelast

De Woensdag Gehaktdag Marathon op 16 mei is afgelast. De aangekondigde Zernike Marathon op 24 juni wordt vervangen door de Dorkwerdersluis Marathon.

Door omstandigheden is de Woensdag Gehaktdag Marathon op 16 mei afgelast! DFW Runners organiseert op 24 juni De Dorkwerdersluis Marathon. Hiermee komt de aangekondigde Zernike Marathon (voorlopig) te vervallen. Momenteel zijn er herinrichtings werkzaamheden op het Zerniketerrein! Wegen zijn momenteel opgebroken, afgesloten of afgezet met hekken, zodat het niet mogelijk is om het parcours van de Zernike Marathon officieel op te meten. Ook is niet bekend hoe lang de inrichting nog gaat duren.

Om toch op deze datum een marathon te organiseren hebben we naarstig gezocht naar een geschikt alternatief, welke we hebben gevonden in de natuur aan de noordkant van het Zerniketerrein. De Dorkwerdersluis Marathon. De aanrijroute en het grote parkeerterrein blijft hetzelfde en kan zodoende voor beide marathons gebruikt worden. Deze ronde in de natuur wordt nu wat korter en flitsender en blijft buiten de bebouwing. Een zeer gevarieerde marathon langs het Reitdiep, de Dorkwerdersluis en het van Starkenborgkanaal, door de natuurgebieden over wegen en fietspaden en over leem- en verharde bospaden.

De marathon bestaat uit 10 ronden van ca. 4,2 km en de halve marathon is 5 ronden. De ronden gaan langs bosranden en langs de grote kanalen achter het Zerniketerrein. Kortom veel water maar ook veel groen en er hoeft geen brug overgestoken te worden. Misschien wel mooier dan de Zernike Marathon welke veel moderne architectuur in de ronde heeft.

Eén dezer dagen zal de nieuwe flyer gereed zijn en gaat de inschrijving open. Zie onze website voor meer informatie.

Ronald Kwint.
organisatie: DFW Runners
website: http://www.dfwrunners.nl