6 uurloop Aalter

Verslag van Thierry de Block

Oei, toen ik op 21 juli opstond om mij klaar te maken voor mijn eerste 6 uur run regende het met pijpestelen. Toch niet weer lopen in de regen dacht ik, zoals zovele duurtrainingen in de weken voordien. Maar, naarmate ik Aalter naderde, verminderde de regen en hield het op voor gans de wedstrijd (oef).
Na het verkrijgen van startnummer en chip mij klaargemaakt in zeer mooie kleedkamers (5) met een lekkere warme douche achteraf (tip top).

Er waren een 84 deelnemers die zich melden om 10 uur aan de startplaats, enkelen die ik al kende (Patrick, Marijn, Jan) en anderen waarmee ik wat kleine gesprekjes voerde. Op ons nummer stond onze voornaam geschreven en tijdens de wedstrijd kon men wanneer wij elkaar kruisten het aflezen, leuk. Daar het een parcours was van 2 km en men nog 2 lussen had ingelegd kwam men per ronde elkaar enkele malen tegen.
Ook de bevoorrading was top, namelijk een 5-tal verschillende dranken en een 7-tal met voeding en zelfs op het einde van de race nog in overvloed aanwezig! Dus chapeau voor de inrichters.

Nu wat betreft de wedstrijd: voor mijn eerste 6 uur had ik een doel gesteld tussen de 50 en 55km .
Maar volgens mij ben ik wat te hard van stapel gegaan en liep de eerste 3 uur aan een gemiddelde van 10,6 km en natuurlijk kwam nadien de weerboets die gelukkig maar een paar rondjes duurde.
Nadien wat trager gelopen op karakter maar stelde toch vast dat ik niet de enige was die een dip had.

Natuurlijk mag je een ultra niet vergelijken met een marathon maar eens moet het toch de eerste keer zijn en ik liep met de gedachte dat voor de andere lopers het ook ooit eens de eerste keer was .
Zoals de winnaar Johan Watthy mij een 10-tal keer voorbijvloog , daar mocht ik mij niet op blindstaren, ik moest mijn eigen race opbouwen en de rest zien we wel.

Na klokslag 6 uur werd er afgefloten en moesten wij onmiddellijk stoppen zodat de inrichters met krijt de juiste afstand konden optekenen. Mijn verdict luidde 57,417km dus beter dan mijn streefdoel, joepie. Na de douche keerde ik tevreden huiswaarts met een mooi T-shirt en een ervaring rijker.
Conclusie: zeker voor herhaling vatbaar en een pluim voor de organisatie en dank aan alle medelopers die mij tijdens de wedstrijd hebben opgepept!

Groetjes, Thierry de Block (alias nonkel)
(de.block.thierry telenet.be)