Wat kun je doen met 5 euro?

Je kan een terrasje pikken of op 2 september de Bosmarathon lopen. Voor de echte hardloper zal de keuze niet moeilijk zijn!

Je kan op een terrasje gaan zitten en het er van nemen, maar dan zal je aan 5 euro niet genoeg hebben. Je kan op zondag 2 september natuurlijk ook naar het Asserbos gaan om daar mee te doen aan de Bosmarathon en minder, georganiseerd door AAC ’61. Waar steeds meer lopers moeite beginnen te krijgen met de torenhoge startgelden van vooral de stadsmarathons, houdt AAC ’61 de kosten laag. Er is geen elektronische tijdwaarneming, er zijn geen prijzen en er is met Sporthuis van Leeuwen een trouwe sponsor gevonden. Je kan de Bosmarathon natuurlijk niet vergelijken met de marathon van Amsterdam die veel te bieden heeft. Maar de 60 euro inschrijfgeld die Amsterdam vraagt voor de marathon zijn wel erg pittig, zeker voor de lopers die de nodige marathons lopen. Andere grote stadsmarathons vragen vergelijkbare bedragen. Op die manier wordt hardlopen wel een erg dure hobby, terwijl de charme van hardlopen nu juist is dat dat niet hoeft.

In de Bosmarathon en minder wordt een ronde van ca. 7 km gelopen. De ronde is goed gemarkeerd en er rijden fietsers bij de eerste en laatste lopers, waardoor verdwalen geen optie is. De ronde is grotendeels onverhard en voert door het mooie stadspark van Assen, het Asserbos. Het is een ander rondje dan dat wordt gelopen bij dé 50 km van Assen. Lopers kunnen kiezen om 3, 4, 5 of 6 ronden te lopen. De tijden van de Bosmarathon en minder worden keurig genoteerd en de uitslag van de marathon zal ook op Ultraned verwerkt worden. Op de atletiekbaan staat er verzorging en is er ook plek voor de privé verzorging van de lopers. Dit is alweer de tweede editie van de Bosmarathon en minder. De eerste editie was een groot succes met 62 deelnemers, van wie er 14 de marathon uitliepen. Wat heet: Ultraloper Robert Wielinga liep zelfs een rondje extra. Vrijheid, blijheid, zolang je maar binnen de tijdslimiet van 5 uur blijft. De marathon start om 11.00 uur. Tot een half uur voor aanvang kan er worden ingeschreven. Er is kleedgelegenheid en na afloop kan je je douchen. Natuurlijk is iedereen uitgenodigd voor een gezellige nazit op het terras of in het clubhuis van AAC ’61. En ook daar zijn de prijzen laag…….

Voor alle informatie zie de website van AAC ’61 http://www.aac61.nl

Henri Thunnissen (namens Nellie van der Made)