2e Bosmarathon & minder op 2 september

Verslag van organisatoren Henk Doorten en Nellie van der Made.

Om 11.00 uur plaatselijke tijd gingen de lopers van de Bosmarathon & minder op de atletiekbaan van AAC ’61 in Assen van start. Helaas voor ons als organisatie was de animo minder groot dan wij gehoopt hadden, maar dat mocht de pret niet drukken. Alle lopers, hun fans en onze vrijwilligers hebben kunnen genieten van het geweldige parcours, het fantastische weer, de goede verzorging en vooral de sfeer. Iedereen had de hele dag plezier en vooral lol in het lopen.

De eerste twee ronden van 7 km ging iedereen zo zijn gangetje en na drie ronden finishte de eerste heer, Ignas Dümmer op de halve in een tijd van 1:35:40 gevolgd door de eerst dame Zwaantje Prins 2:04:20. Na vier ronden finishte Frank Zondag na 2:24:11 en hij werd na vijf ronden gevolgd door de andere Frank, Frank Takens met als eindtijd 3:10:30.

De marathon werd gewonnen door Durk Polet met een tijd van 3:49:55. Henk Stagkens uit Groningen maakte zijn debuut op de marathon en liep in 4:12:21. Zijn familie was nagenoeg de hele dag present om hem alle zes ronden aan te moedigen. Knap gedaan en jullie bedankt voor de gezelligheid. En last but not least arriveerde onze oudste deelnemer Anton Schuurmans uit Amsterdam in een respectabele tijd van vier uur en eenenveertig minuten. Chapeau !!

Ons doel van deze marathon en ook minder is, om iedereen die het langere lopen leuk vindt de mogelijkheid te geven om verschillende dingen uit te proberen. Niks moet, veel mag. De ontspannen sfeer en het bescheiden inschrijfgeld in combinatie met een organisatie die staat biedt voor ieder wat wils. Tijdens deze dag kwam ook een groepje jongeren van AAC’61, oftewel 4mijl lopers, langs. Zij hebben het rondje als trainingsrondje gelopen. Ze hebben genoten. Een deel van hen kwam zelfs sprintend over de finish, andere deel wilde meer. Misschien is met deze kennismaking de basis voor het lange lopen in de toekomst gelegd.

Iedereen die er was ontzettende bedankt. Het is weer perfect verlopen. Jammer dat jij er niet was. Volgende keer beter!?

Wij zijn er weer volgende jaar januari met de 3e Bosmarathon & minder in winterse uitvoering en dat wederom voor een vriendenprijsje.

Henk Doorten en Nellie van der Made