TexelTrail op 16 februari 2013

In een persberichtje wordt de TexelTrail aangekondigd: een uitdagende looptocht over 50 km (of korter) door het ruige duingebied van Texel

{i}Persbericht 16 september{ei}

Trailrunning is een in Nederland opkomende tak van loopsport die wordt gekarakteriseerd door lopen over onverharde wandel- en bospaden in de natuur. Trailrunning is een meer avontuurlijke vorm van hardlopen, waarbij men niet schuwt voor steile heuvels, modder en natte voeten. Trailrunners genieten van de eenzaamheid die de natuur te bieden heeft, en dat is puur genieten. Zie ook http://www.trail-running.nl

De TexelTrail is een uitdagende looptocht over 50 km (en over 37,5, 25 en 12,5 km) door het ruige duingebied van Texel. Ruimte, wind en water kenmerken de beleving van het hardlopen door de Texelse natuur. Het open karakter van het landschap maakt het lopen in dit jaargetijde aan de zuidkant van Texel speciaal.
Het parcours is nagenoeg geheel onverhard en voert over een ondergrond van zand en gras. Het terrein is licht geaccidenteerd en kent een flinke klim naar het hoogste duin van Texel, het Loodsmansduin (+24,3m NAP).

Meer informatie over de TexelTrail kun je vinden op : http://www.texeltrail.nl/
Je kunt inschrijven via http://www.inschrijven.nl/formulier?id=2013021604150&ag=j&tl=nl

De TexelTrail is een initiatief van Martin Baptist (voorzitter en atleet AV Texel) en Peter ter Burg (atleet SV Noordkop en ervaring met alle loopdisciplines van baan tot en met ultralopen).