Geslaagde Self Transcendence 6 uur

Het was gezellig druk bij de 6 uur in het Amsterdamse Bos en volgens deelnemer Paul van Hiel zijn de Nederlandse honden veel beter opgevoed dan de Belgische.

Wat zorgt ervoor dat je kan zeggen dat een loop geslaagd is? Volgens mij als je de mix hebt tussen prestaties en een goede sfeer. Van vrijwilligers die hun uiterste best doen en lopers die hun beste beentje voorzetten en komen om er een geslaagde dag van te maken. Voor de een is dat 6 uur lang lol en voor de ander een prestatie van boven de 80 km of een PR. De 6 uur van Amsterdam had dat allemaal. Lees het verslag van Paul van Hiel er maar op na http://marathonfreak.wordpress.com en bekijk de winnende afstand van Johan Watthy van 82,937 km.

Met 52 deelnemers kende de 6 uur van Amsterdam een recorddeelname. Vooral positief was het grote aantal vrouwen. Johan Watthy won met 82,937 km, voor Wouter DeCock met 80,325 km, Wim Driesen met 76,391 km, Dave Boone met 73,650 en de Tsjech Atmavir Spacil met 71,361 km. Bij de vrouwen verbeterde Hannah Wielenga haar PR tot 64,537 km. Wielenga loopt nog maar kort ultralopen en blijft progressie maken. Tweede bij de vrouwen werd Lianne van Avesaath met 57,925 km en derde Katie Unoki met 57,652 km. De uitslagen zullen binnenkort op Ultraned worden verwerkt en komen natuurlijk ook op de website van de organisatie.

Henri Thunnissen