Eerste WLOB ultratrail

Een nieuwe trail in Diest, wat gelegen is in Noord-België. Met afstanden van 7 tot 68 km lang.

Op 21 oktober wordt voor het eerst de WLOB trailrun georganiseerd. Naast een kidsrun, kan er gekozen worden uit afstanden van 7, 21, 35 en 68 km. Start en aankomst is in Diest in België. Diest ligt in het noordelijke deel van België waardoor het voor de lopers uit Zuid-Nederland ook heel goed bereikbaar is. Bij Diest ontmoeten Hageland met zijn pittige hellingen en Kempen met zijn zanderige paden elkaar. Denk nou niet aan hoge heuvels, want het hoogste punt is 67 meter. Maar in de 68 km trail zijn veel korte hellingen van 20 tot 50 meter hoogteverschil verwerkt waarmee het totaal aantal positieve hoogtemeters toch op een kleine 800 uitkomt. Met ruim 80% onverhard is dit een echte trail. Waarbij liefhebbers van een technisch parcours en veel single trails hier natuurlijk wel aan het verkeerde adres zijn.

Op de 68 km zijn er 4 verzorgingsposten, op 11, 25, 40 en 55 km. Twee daarvan zijn posten met alleen water en cola en twee daarvan zijn uitgebreide posten met ook sportdrank, banaan, noten, koeken enz. De kosten van de trail zijn aangenaam laag met in de voorinschrijving 15 euro voor de 68 km. Inschrijving op de dag zelf is voor 20 euro mogelijk als het maximum aantal deelnemers van 100 voor de lange trail nog niet is bereikt. De wedstrijd staat ook open voor wandelaars. Dat zorgt er voor dat er met 12 uur een ruime tijdslimiet is. Start en aankomst is bij het Warandestadion waar kleedkamers en douches zijn voor na afloop. De start van de 68 km is om 8.00 uur ’s morgens. De trail wordt georganiseerd door Eric en Jeff Waterschoot en Kenneth Gevers. Hun doel is om hardlopers en wandelaars enthousiast te krijgen voor het traillopen. Deze trail zien zij als prima opstap naar een zwaardere Ardense of buitenlandse trail.

Alle informatie over de WLOB trailrun is te vinden op de website http://www.wlob.be/ Inclusief een kaartje van de route.

Ik vind het een leuk initiatief. Het traillopen wordt steeds commerciëler, maar dit is een trail die georganiseerd wordt door liefhebbers. Ik hoop van harte dat deze trail een succes wordt.

Henri Thunnissen