Pheidippidesloop 2012: pilot voor marathon/ultralopers

De 33e editie van deze populaire marathon-estafetteloop op zaterdag 27/10 wordt door U-Track ook opengesteld voor solo-lopers

{b}Op zaterdag 27 oktober 2012 organiseert de Utrechtse atletiekvereniging U-Track voor de 33e keer de Pheidippidesloop. Zo’n 500 deelnemers uit het hele land lopen in estafettevorm een marathon. Omdat de komende maanden geen enkele marathon gelopen kan worden in Utrecht, organiseren we gelijktijdig aan de Pheidippidesloop een pilot waarbij een bescheiden aantal marathon/ultralopers niet in teamverband maar alleen de marathonafstand loopt.{eb}

De teamwedstrijd wordt gelopen door een team van zeven personen. Er zijn twee etappes van 4.1 km en vijf etappes van 6.8 km, die samen de magische marathonafstand van 42,195 km vormen. Het parcours voert de lopers door het prachtige Utrechtse bosgebied van Amelisweerd en Rhijnauwen, grotendeels over onverharde paden. Start, wisselpunt en finish zijn steeds op atletiekbaan Maarschalkerweerd, zodat het verloop van de wedstrijd goed te volgen is.

Voor de marathonlopers geldt dat zij hetzelfde parcours lopen als de teams. De volgorde is: 2 x lang, 1 x kort, 1 x lang, 1 x kort, 2 x lang.
De 3e en 5e etappe wordt dus de korte route gelopen. Informatie over het parcours is ook op de site te vinden.
Op de atletiekbaan, waar zowel de teams als de marathonlopers 7 keer langskomen, wordt een speciale verzorgingspost ingericht die uitsluitend is bedoeld voor de marathonlopers. We hanteren een limiet van 5 uur voor deze pilot. De langzaamste teams doen er circa 4,5 uur over. Voor de pilot denken wij aan deelname van 10-15 marathonlopers. De uiterste inschrijfdatum is woensdag 24 oktober.

Kleedkamers/douche/kantine/kluisjes zijn aanwezig op atletiekbaan Maarschalkerweerd.
Het inschrijfgeld voor marathonlopers bedraagt 10 euro. Inschrijven kan via heen emailtje naar Rita Verduin, zie hieronder.

Kort samengevat:
Datum: Zaterdag 27 oktober 2012
Locatie: Atletiekbaan Maarschalkerweerd te Utrecht (Mytylweg 79, 3585 LK)
Aanvang: 12:00 uur
Inschrijven per E-mail naar: secretaris u-track.nl (Rita Verduin)
Informatie: Rita Verduin 06-51381399 of Nitish Zuidema 06-42139412
Flyer & meer: http://www.u-track.nl/pheidippidesloop.html