Lang zal ze lopen (RW december-nummer)

Een bewaarexemplaar van Runner’s World met Léonie van den Haak als fotomodel afgebeeld bij een interview naar aanleiding van haar prachtige tweede plek bij de Spartathlon. Plus de Nederlandse ultrakalender 2013 handzaam op 1 pagina. Plus …..

Vandaag viel het december-nummer van Runner’s World in de brievenbus en ritste ik het plastic snel open om te speuren naar het langverwachte interview van Peter Klooster met Léonie van den Haak. Dat viel bepaald niet tegen, met 6 pagina’s tekst en foto’s. En wat voor foto’s, Léonie oogt echt als een Hollands fotomodel en ze zou niet misstaan op de cover van één van de volgende edities van RW. Met ogen die stralen alsof ze zwanger is en in ieder geval aangeven dat ze heel goed in haar vel zit.

Het artikel over Léonie wordt gevolgd door de Nederlandse ultrakalender 2013, samengesteld door Henri Thunnissen en gelukkig weer handzaam op 1 pagina. Even kopiëren en je hebt een mooi overzicht waar je als ultraliefhebber naar toe kunt (in ieder geval op 11 en 12 mei naar Steenbergen dunkt mij ;-). Er staat een mooie foto bij de ultrakalender die al weer doet verlangen naar een andere grote wedstrijd in het jaar 2013: Zestig-huisfotograaf Arco de Graaf vereeuwigde Geert Stynen en Wouter Hamelinck samen met hun fietsers op weg in de eerste ronde van De 120 van Texel naar het strand van Paal 12 (editie 2009).

Heel verrassend was de prachtige foto in dit nummer op pagina 50: hardloopmaatjes Wim Epskamp en Tom Hendriks ! Wim was deze herfst even terug uit Thailand en liep met Tom op zondag 14 oktober even hun eigen Zestig van Texel (in pokkenweer) en hij heeft daarna met zijn familieleden meegedaan aan de Snowdonia Marathon op 27 oktober (zie http://www.run247.com/articles/article-2972-samuel-raises-the-bar-at-the-snowdonia-marathon.html ). Inmiddels is Eps weer terug in Thailand en zijn zijn belevenissen aldaar weer te volgen op http://wepsinthailand.waarbenjij.nu/reisverslag/4419134/hij-is-er-weer-terug-van-weggeweest
In datzelfde RW-artikel over loopmaatjes trouwens ook Bjorn Verduijn en Mikel Knippenberg, klasgenoten op de OSG De Hoge Berg in Den Burg, en nu liefhebbers van het samen dwalen door het liefst de Schotse natuur.

Kortom, weer eens een nummer van RW om goed te bewaren …

Martien Baars

PS Nog een cadeautip voor liefhebbers van het betere boek die nog een Sinterklaas- of Kerstverlanglijstje aan het maken zijn: {i}De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry{ei}, het romandebuut van Rachel Joyce. Het gaat over een net gepensioneerde zestigplusser die impulsief en volslagen onvoorbereid aan het wandelen slaat, van zuid naar noord dwars door Engeland. Raak nieuwsgierig door het lezen van de beoordelingen van de lezers van het Engelse origineel http://www.goodreads.com/book/show/13227454-the-unlikely-pilgrimage-of-harold-fry