Purmerbos marathon en Boscros marathon afgelast

De winter is weer in het land, mooi maar niet als je een wedstrijd organiseert…. De Purmerbos marathon en Boscros marathon die dit weekend op het programma stonden worden afgelast.

We ontvingen van de organisatie van de Purmerbos marathon de volgende mededeling:

“Gezien de weersomstandigheden en de voorspellingen voor het weekend is besloten de Purmerboslopen van zondag 9 december NIET door te laten gaan.”

Ook de Boscrosmarathon gaat niet door:

“In verband met de weeromstandigheden en weersvoorspellingen is de Boscross van zaterdag 8 december afgelast!”

Redactie Ultraned (Henri Thunnissen) Heel spijtig, maar begrijpelijk. Het parkoers kan door opvriezen gevaarlijk glad worden en de veiligheid van de deelnemers is daardoor niet te garanderen. Jammer voor de organisatie die veel tijd heeft geinvesteerd in de voorbereiding van de Purmerboslopen. De beloning van al dat voorbereidende werk zou dan een geslaagde loopdag moeten zijn. Jammer ook voor de lopers waarvan een deel zich gericht voorbereid had op deze lopen/marathon. Zoals we in Groningen zeggen: ‘Het is nait aans.”

Wil je komend weekend meedoen aan een wedstrijd check dan eerst zelf of die wedstrijd doorgaat. Komend weekend worden o.a. de Null Lauf, de Siebengebirgsmarathon en Ultrafriesen marathon gelopen. Als redactie van Ultraned geven we alleen de afgelastingen door die bij ons gemeld worden.