Tour de Taiwan: Etappeloop Taiwan 30 maart-12 april 2013

Een leuk opgezette etappeloop rond Taiwan die zeker de moeite van het overwegen waard is.

Taiwan is een eiland dat volgend jaar gerond gaat worden in een etappeloop van 30 maart tot en met 12 april. Deze etappeloop wordt georganiseerd door de Taiwanese associatie voor ultralopers. De secretaris daarvan is Rui Chen (als loper bekend als Chen Ching-Hui). Rui Chen liep o.a. de TransGaule uit in 2007 en 2008 en in 2009 was hij een van de finishers in de TransEurope Footrace van Bari naar de Noordkaap. Chen kent Bram van der Bijl van de TransGaule van 2007 en legde contact met hem. Het doel van de organisatie is om naast de lopers uit Taiwan zelf en Japan ook goede Europese lopers te trekken. Het aanbod van de organisatie voor buitenlandse lopers is zeker interessant. Voor 800 euro worden de lopers/loopsters 2 weken lang verzorgd, waarbij de sporters niet in sporthallen, maar in hotels volpension worden ondergebracht. Een vliegticket naar Taiwan kost ca. 800 euro.

De etappes zijn tussen de 66 en 90 kilometer lang. Voor de tijdslimieten wordt uitgegaan van een tempo van 6 km per uur. Om de 10-15 km staan er verzorgingsposten. Er wordt over asfalten wegen gelopen. De temperatuur ligt in maart/april met temperaturen tussen de 20 en 28 graden nog niet zo hoog. Het kan af en toe eens wat regenen. Er doen een aantal sterke lopers mee, zoals Hiroko Okiyama, Ryoichi Sekiya, Jean Benoit Jaouen (organisator Transe Gaule en Mil’Kil en finisher Trans Europa 2012), Philippe Favreau, Laurent Saint Martin, Christian Fatton, Lionel Rivoire en Thierry Degoulange, Erwin Borrias en mogelijk Rene en Angela Strosny. Rui Chen heeft dus optimaal gebruik gemaakt van zijn contacten in het etappelopen. Maar gezegd moet worden dat met de opzet en de lage kosten deelname aan de Tour de Taiwan heel aantrekkelijk is.

De inschrijving loopt officieel tot en met 31 december maar mogelijk lukt het om daarna ook nog in te schrijven, als je een mailtje naar de organisatie stuurt dat je serieus belangstelling hebt voor deelname. Erwin Borrias doet dus ook mee en zou het heel leuk vinden als er nog 1 of 2 lopers uit België en/of Nederland meegaan. Als je wil overleggen met Erwin of van hem nog meer info wil hebben kan je hem een mailtje sturen e.borrias(at)tiscali.nl Voor alle info zie de website http://bao-ming.com/ITTU/en/index.php

Henri Thunnissen