Midwintermarathon 2013/marathon Lange Jan/Nieuwjaarswensen

Nieuws over de Midwintermarathon, waar door de New-York marathon gedupeerde lopers gratis mee kunnen lopen om de sponsordoelen waarvoor zij in New-York zouden lopen toch te verwezenlijken. Plus info over een eenmalige marathon en nieuwjaarswensen.

Nieuwjaarswensen:

Van Thierry de Block kregen we op 28 december onderstaande sympathieke mail:

Geachte redactieleden,

Hierbij uit mijn naam en waarschijnlijk ook van alle andere sitelezers, een mooie eindejaar aan jullie allen toegewenst. Wat jullie de laatste jaren en vooral dit jaar hebben verwezenlijkt met jullie site ,chapeau. Als beginnend ultraloper lees ik al die heroïsche verslagen van toprunners maar desondanks kon ikzelf weliswaar bescheiden ook enkele verslagjes schrijven die op jullie site verschenen en, dat vind ik de max. Jullie maken geen onderscheid tussen de verschillende niveaus ,als het maar leuk en gegrond is geschreven.
Daarom vind ikzelf en anderen dat jullie daarvoor een pluim verdienen en, doe zo voort. Ook aan alle medelezers een kwetsuurvrij 2013 toegewenst en op oudejaar! drink met mate(n).
En laten wij nu maar al plannen wat volgend jaar brengt met vele nieuwe uitdagende wedstrijden.

Oprechte groetjes, Thierry

Wij houden natuurlijk wel van complimentjes…. In 2012 stonden er in totaal 193 nieuwsberichten en 139 verslagen op Ultraned. Wat die verslagen betreft, of je nu in een marathon of ultraloop allerlaatste wordt of eerste als je er een leuk verslag van maakt wordt dat altijd op Ultraned gezet. Ook namens de redactie van Ultraned wens ik iedereen een goed loopjaar toe. Als ik de wedstrijdkalender van 2013 bekijk gaat het daar in ieder geval niet aan liggen.

Even de sponsorkilometers van New-York inhalen!:

Op initiatief van Centraal Beheer Achmea krijgen alle gedupeerde lopers van de New York Marathon 2012 kosteloos de mogelijkheid om hun marathon in Apeldoorn in te halen. Voor gesponsorde lopers dé kans om alsnog hun tegenprestatie te leveren. De New York Marathon werd begin november afgelast als gevolg van de orkaan Sandy. Het natuurgeweld richtte enorme schade en veel ellende aan. Vanzelfsprekend was er onder de duizenden Nederlandse deelnemers begrip voor deze beslissing. Maar de teleurstelling bleef. Ook al omdat veel lopers hun kilometers wilden maken voor een goed doel. De goede doelen misten hierdoor sponsorbedragen die in de miljoenen lopen. Bijvoorbeeld de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Een stichting die zich inzet om kinderen met kanker meer uitzicht te geven op genezing.

Onder de New York Marathon lopers bevonden zich 150 gesponsorde lopers, die voor Kika gezamenlijk 1,2 miljoen euro bij elkaar wilden lopen. De geplande kilometers van marathonlopers Rob Jurriansen, Leo Osseweijer en Tonny de Jong zijn gezamenlijk goed voor een sponsorbedrag van vijftigduizend euro. Tonny de Jong: ’Wat een onwijs sympathiek gebaar van de Centraal Beheer Achmea Midwintermarathon. Wij hebben keihard getraind naar én voor een doel.’ ’Allereerst gaan onze gedachten uit naar de slachtoffers in New York, maar dit is toch wel een pleister op de blaren’, aldus Rob Jurriansen en Leo Osseweijer.

Ook Kika ambassadeur en Hart van Nederland presentatrice Gallyon van Vessem is op 3 februari in Apeldoorn van de partij. Net als vele andere bekende Nederlanders. Gallyon doet een oproep aan alle New York lopers: ‘Ik roep iedereen op om voor hun goede doel mee te lopen naar een recordbedrag.’ New York Marathon lopers kunnen zich gratis aanmelden via www.centraalbeheer.nl/midwinter onder vermelding van hun startnummer. Inschrijven kan tot en met 14 januari. Na inschrijven is niet mogelijk. Overigens kan iedereen tijdens de Centraal Beheer Achmea Midwintermarathon sponsorkilometers maken voor Kika, met behulp van een online sponsorformulier. In totaal verwachten we meer dan 10.000 deelnemers en een recordbedrag voor het goede doel.

Voor info over de Midwintermarathon zie de website http://www.midwintermarathon.nl/

Marathon Amersfoort:

Zondag 17 maart is er in Amersfoort een éénmalige trainingsmarathon. De loop gaat van Amersfoort naar Utrecht en weer terug! De loop heet marathon Lange Jan-Dom. Er zijn 3 verzorgingsposten en het parcours is niet afgezet, de verkeersregels dienen in acht genomen te worden. Er wordt wel een klassement opgemaakt maar het is een trainingsloop.

De marathon wordt gehouden omdat er in 2013 zowel in Utrecht als in Amersfoort geen marathon wordt georganiseerd! Leuk detail: het parcours gaat over een groot gedeelte over het parcours van de marathon Utrecht van 1978!

Alle info komt op http://www.marathonamersfoort.nl Wil je meedoen stuur dan een mail naar Mik Borsten: mik(at)loopnu.nl De loop is gratis, maar alleen na aanmelding.

Spartathlon 2013:

De datum van de Spartathlon staat inmiddels vast. De start is op 27 september en de finish een dag later. Website Spartathlon: http://www.spartathlon.gr/

Henri Thunnissen