Jean Paul ( 25 mei, 23:36):
Zeg aan iedereen van het Belgisch team dat ik aan hen denk. Zelf weet ik ook wat afzien is, maar een 24 uurs is nog zwaarder dan een 100 kilometer. Ook de groeten aan Jos en Wilma.
Ton Smeets (26 mei 14:16):
De felicitaties aan heel Belgie. De inhuldiging is neem ik aan vanavond laat nog in Brussel (of in Oost Malle?). Vraag is alleen hoe laat, en wanneer wordt hij door de koning ontvangen?
Ton Smeets
Jean-Paul Praet (26 mei 23:10):
Door mijn werk ben ik vandaag pas laat thuisgekomen. Het was natuurlijk een blijde verrassing voor mij om te zien dat Paul het gehaald heeft. Wens hem van harte proficiat van mij. Ook aan jou een proficiat voor de prachtige tussentijdse publicaties op Ultraned. Spijtig dat Internet in mijn tijd amper bestond, anders zou ik er nog meer van genoten hebben. De foto van Paul heb ik op mijn website via een link naar Ultraned geplaatst.
Moest jij of de organisatie mij van de voor hun land geselecteerden de geboortedata (of op zijn minst de geboortejaren) kunnen bezorgen zou ik dat op prijs stellen voor de berekening van de Ultracup-stand.
Groetjes, Jean-Paul Praet
Ton Smeets (28 mei, 00:32):
Het moge duidelijk zijn, in Nederland was zelfs een prins aanwezig die het startschot gaf; geen kroonprins, maar we hebben ook nog nooit een kroonprins in deze tak van sport gehad. Belgie had duidelijk een kandidaat in Paul Beckers met zijn diverse prestaties boven 260 km, en Lucien Taelman als mister EC 24 hours 1998 met 267 km.
Wij kunnen slechts buigen op het feit dat het wedstrijdrecord van 261.475 van Ron Teunisse niet is gesneuveld, maar dan moeten we terug nar 1990! Toch was er iemand van het koninklijk huis die het startschot gaf e dat vindt menigeen gaaf.
Hoor graag nog eens wat Belgie doet met zo’n kampioen. Op teletext pagina 460 (BRT, Atletiek in Belgie) kon ik niets vinden over dit feit. In dat opzicht is het een gelukkig feit dat we leven in de 21ste eeuw, en dat we ingeslapen “sport”verslaggevers, die niet verder komen dan de buitenspelval of oeverloos gepraat op teevee over coaches die ontslagen zijn of “sporters” die weggekocht worden of aangeschaft, zonder dat er sport te zien is in een sportprogramma. Sportjournalistiek heeft zich verlaagd tot voetbaljournalistiek over bijzaken, sterker nog, slechts de bijzaken van een op zichzelf interessante sport als voetbal. Inetrnet kan de ingeslapen sportjournalistiek omzeilen, en in dat opzicht hebben we een streepje voor. In het voetbal zijn het eerder rebelschoppers die de nieuwste media gebruiken om hun doelstellingen te bereiken.
Ton Smeets
Jean Paul (28 mei 23:04):
Op het moment dat Anderlecht verleden jaar de landstitel haalde, sprak manager Michel Verschueren het verlangen uit dat de ploeg zou ontvangen worden door prinses Mathilde, wat naderhand effectief gebeurde. Volgens mij is een Europese titel meer waard dan een Belgische titel. Vandaar mijn uitspraak na de prachtprestatie van Paul. De felicitaties in het Nederlands waren een allusie op het feit dat Mathilde(Franstalig) enkel gebrekkig Nederlands spreekt. Ik geef toe dat die uitspraak enkel te begrijpen is door (Belgische) insiders. Ik vrees dat mijn droom niet zal uitkomen : dat is het verschil tussen voetbal en ultralopen. Ik heb vandaag in mijn krant vergeefs naar een woord over Paul gezocht, zelfs geen regeltje. Ik hoop dat ik met mijn website voor een beetje tegengewicht kan zorgen voor deze grove onrechtvaardigheid. Ik heb alleszins reeds enkele felicitaties via e-mail gekregen die hem zeker plezier zullen doen.
Groetjes , Jean-Paul Praet
Ton Smeets (29 mei, 02:45):
Mathilde heeft toch op aandoenlijke wijze haar zwangerschap in het Nederlands bekend gemaakt.
Laat ik verder slechts dit zeggen: het lijkt mij sterk als men in Nederland zo bekrompen zou zijn om wel Olympische kampioenen te huldige en niet deze matadoren van de weg. Niet, ik besef wel dat de vorm aders zal zijn, et zoals het litje toch van een wat ander gehalte zou zijn, maar dit zou in Nederland zeker niet ongemerkt de reveu passeren. Onze overheid investeerd aanzienlijk in kampioenschappen op de ultramarathon heb ik begrepen, zowel de WC’s 100 kilometer -te Winschoten- als de vele EK’s als in Winschoten, Uden en Apeldoorn. Torhout 2002 komt er in dat opzicht wel vel kariger vanaf in Belgie heb ik tot nu toe begrepen, dus laten we maar zwijgen over onthalen of lintjes (als jullie dat al kennen in Belgie).
Groetjes, Ton Smeets