Loop een (leeftijds)record bij de 6 uur van Aalter !

Het parcours en de organisatie van de 6 uur van Aalter op zondag 21 juli voldoen aan alle potentiële voorwaarden om er een nationale bestprestatie op de 6 uur te kunnen neerzetten. Er hebben zich al 75 lopers ingeschreven

Vrienden van de lange afstand,

De voorbereidingen voor de “6 Uur van Aalter” op zondag 21 juli van 10 tot 16 uur zijn in de laatste rechte lijn. Het parcours is identiek aan dat van 2012. Afwisselend over tartan, beton, fietstegel, tarmac, en een stukje indoor. Het werd vorig jaar opgemeten door een erkend (VAL) parcoursmeter met de Jones-counter. De startplaats is op de atletiekpiste. Elke ronde, ook de aanvangsronde meet exact 2.000m. Om Uw wedstrijd in te delen zijn er aanduidingen om de 200 meter.

De wedstrijd staat in samenwerking met AC Deinze ingeschreven op de VAL kalender. De ultraloop wordt gecontroleerd door een officiële jury. Deze ultraloop geniet van het IAU Bronze Label. Uw geleverde prestatie kan bijgevolg als officieel record erkend worden.

De deelnemers die met de wagen komen kunnen hun voertuig langs het parcours plaatsen dankzij voldoende parkeerstroken. Zo kan u optimaal van uw eigen bevoorrading profiteren. Afhankelijk van het weer bestaat de bevoorrading uit (munt)water, (sport)drank, en ook banaan, sinaasappel, rozijnen, zout- en peperkoek. Bij warm weer is extra bevoorrading met water voorzien. Bij een natte dag is de bevoorrading indoor. Indoor wordt een gladde ondergrond vermeden door het gebruik van matten.

De supporters kunnen terecht in het Sportcafé langs de indoorpassage van het Sportpark: voor een lekker Belgisch biertje en frisdranken. Daar wordt elk uur (uitgezonderd technische problemen) een tussenstand opgemaakt en uitgehangen.

Nieuw dit jaar is de samenwerking met Running and More. Dit sportmedisch testcenter zal aanwezig zijn op 21/7 van 9 tot 18u! Elke deelnemer aan de 6u kan een gratis voetzoolanalyse krijgen. Niet-deelnemers betalen hiervoor 10 euro. Wie het wenst kan na afloop een rapport met de prints en persoonlijk advies elektronisch ontvangen. De exclusieve en succesvolle Currex-zolen zijn meteen beschikbaar voor aankoop. Zie de website van Running and More.

De dag wordt afgesloten met de prijsuitreiking en de nodige drankjes. De snelste lopers verdienen een kleine geldprijs.
We hopen dat 21 juli een leuke loopdag wordt ! De deelnemers (al 75!) en veel detail-info kan je vinden via de link http://6uurvanaalter.blogspot.be/

Met de mensen van de tijdsregistratie is een beperkt aantal daginschrijvingen – en mits meerprijs – afgesproken. Om ontgoocheling te vermijden telefoneer even met Joeri op (0032) (0)475.855.490 of email naar erik.carrette skynet.be

Hopend ook U te mogen begroeten als loper of supporter,
groeten wij U,

Erik Carrette & Joeri Schepers
(erik.carrette skynet.be & joeri.schepers securex.be)