Goede prestatie van Marjolein Bil in de TDS (update)

Goede prestaties van Marjolein Bil en Ronnie Duinkerken in de TDS. Marjolein wordt zesde. Met link naar de website met tussenstanden voor de CCC, UTMB en PTL.

De TDS, voluit Sur le Traces de Ducs Savoie, is een van de 3 solo wedstrijden van de UTMB. De hoofdwedstrijd is de UTMB, van dit jaar 168 km met 9600 positieve hoogtemeters, en van de drie de sterkst bezette wedstrijd. De belangstelling voor de UTMB is zo groot dat er een lotingssysteem is. De alternatieven voor de uitgelote lopers zijn de CCC van 100 km en 5950 positieve hoogtemeters en de TDS. De TDS was dit jaar naar opgave van de organisatie 119 km lang en kende 7250 positieve hoogtemeters. Een pittige loop.

Marjolein Bil voldeed aan de verwachtingen en eindigde in de top tien. Zij kwam binnen als nummer zes in een tijd van 20.45.27, weer een prima prestatie van haar. Eerder dit jaar presteerde zij goed in een aantal Ardense trails die ze won en in de Italiaanse trail de Trans d’Havet. Winnares van de TDS werd Wereldkampioene trail Nathalie Mauclair in een tijd van 17.36.41 met ruim een half uur voorsprong op de nummer 2 (Claire Price) en zelfs anderhalf uur op de nummer 3 (Lisa Borzani). In totaal 98 vrouwen haalden de finish, waaronder Sandy van Landeghem op plek 17 en Stella Petric op plek 35.

Bij de mannen liep Ronnie Duinkerken een goede TDS. Hij kwam binnen in 20.28.01 als nummer 56 bij de mannen. Winnaar werd de Spanjaard Arnaud Julia Bonmati in 15.09.59, voor de Fransman Antoine Guillon (15.21.26) en de Italiaan Mattia Roncoroni (15.31.20). In totaal finishten er 920 mannen in de TDS.

De uitslagen zijn te vinden via http://utmb.livetrail.net/classement.php Als je in de uitslagenlijst bij de lopers/loopsters het startnummer aanklikt krijg je een gedetailleerd overzicht van hun wedstrijd te zien.

Wat de UTMB zelf en de CCC gaan opleveren zal de komende dagen blijken. Er doen veel Belgische en Nederlandse lopers aan mee.

Het verloop van de andere wedstrijden is te zien via deze link: http://utmb.livetrail.net/ De CCC is op vrijdag 30 augustus om 9.00 uur ‘s ochtends gestart. De UTMB start om 16.30 uur. Helaas zijn van de CCC alleen de 15 beste lopers/loopsters te zien, overall en per leeftijdsklasse. De Nederlander Rogier Wouters is goed gestart in de CCC en ligt rond de dertigste positie. Rogier heeft als achtergrond het toerskiën net als Greg Nieuwenhuys die in het begon rond de 50e plek ligt. Bij het NK Toerskiën wist Greg Rogier voor te blijven. Verrassende namen, maar veel van de deelnemers aan wedstrijden als de CCC, TDS en UTMB hebben een andere achtergrond dan puur het harlopen.