Jeroen Renes wint 12 uur van Glenmore

Jeroen Renes blijft verbazen. Na in 2011 de 24 uur te winnen, wint hij dit jaar de 12 uur. Niet een 12/24 uur op de weg, maar op een trailparcours….

Jeroen Renes liep in 2011 bijna 200 km in de 24 uur van Glenmore, goed voor de overwinning in een parcoursrecord. Een afstand van 200 km is op zich niet bijzonder, ware het niet dat dat een trail uitvoering van een 24 uur is. Er wordt gelopen op een ronde van 4 mijl met een kleine 200 hoogtemeters+. In die 24 uur ging het om zo’n 5500 hoogtemeters+.

In 2012 liep Jeroen 3 weken voor de Spartathlon de 100 km in Winschoten. Hij deed bewust niet mee aan het NK om zichzelf niet in de verleiding te brengen om voor een podiumplaats te lopen. Hij liep een vlak schema, waar anderen door de hitte veel verval kenden. Hij liep met de handrem erop naar een tijd van 8.37. Dat beloofde veel voor zijn deelname aan de Spartathlon gezien het relatief zwakke deelnemersveld. Jeroen werd in Griekenland echter ziek en was niet op tijd hersteld. Door zijn goede prestatie in de 24 uur van Glenmore werd Jeroen Renes geselecteerd voor het WK 24 uur in Steenbergen in 2013. Dat maakte hij waar door ruim 235 km te lopen waarmee hij Europees gezien met de subtop meedeed. Hij werd daamee ook Nederlands Kampioen 24 uur.

Afgelopen weekend werd de 12 en 24 uur van Glenmore weer georganiseerd. Jeroen Renes was erbij, maar omdat hij meedoet aan de Spartathlon die over 3 weken wordt gelopen koos hij voor de 12 uur. De 12 uur wordt over hetzelfde parcours gelopen. Het resultaat? De overwinning met iets meer dan 128 km, een parcoursrecord. Een prachtige prestatie als je beseft hoe zwaar het parcours is. Een enorme opsteker ook voor zijn voorbereiding op de Spartathlon. Informatie over de Glenmore 12/24 uur kan je vinden op http://www.glenmore24.com/

De afgelopen jaren maakte ik altijd een voorbeschouwing op de Spartathlon op Ultraned. Ik heb het nu te druk met de voorbereidingen van de RUN. Maar al is het de week voor de Spartathlon, een voorbeschouwing komt er.

Henri Thunnissen