Ultralopen blijft een raar ding (RUN 2013)

Jan Muller: “Over het weer kunnen we kort zijn, nat. Over het publiek, met dit weer, fantastisch. Dat mensen met dat weer buiten zitten, een aantal uren lang, ik vond het geweldig.”

Winschoten 14-09-2013. Toch maar weer een stukje schrijven over mijn ervaringen van de RUN 2013. Over het weer kunnen we kort zijn, nat. Over het publiek, met dit weer, fantastisch. Dat mensen met dat weer buiten zitten, een aantal uren lang, ik vond het geweldig. Het nieuwe parcours, voor mij maakte het weinig uit, ik hou er nog steeds niet van om rondjes te lopen. Alhoewel ze peppen je wel op, zoals Dave al vermeldde, ze kennen je.

Over het lopen kan ik alleen maar zeggen, het ging eigenlijk gewoon fantastisch. Vorig jaar een tijd waarvan ik alleen maar dacht te kunnen dromen, nu een droomtijd. Ultralopen blijft een raar ding, nooit gedacht aan een podium plaats, maar ik stond er weer op.

Fantastische lopers onderweg tegen gekomen en gezien, die allemaal op hun eigen manier de 100 volbrachten, of helaas uitstapten. Een ieder die er aan begonnen is weet eigenlijk al dat er veel kan gebeuren en toch beginnen we er aan. Daarom heb ik ook voor een ieder respect die serieus bezig is met het lopen, ook voor jou Dave. Jij laat toch maar weer zien dat je er bent, ondanks weinig training en je vreemde voorbereiding. Het is toch een mentaal spelletje en als we klaar zijn, zijn we allemaal een “beetje” emotioneel. Fantastisch.

Nog een ding voor de organisatie, volgend jaar de prijsuitreiking van het hoofdnummer eerst en daarna de estafette. Beter voor het publiek.
Verder alleen maar lof voor alle vrijwilligers, bestuur en andere betrokkenen!

Jan Muller
(runningjan telfort.nl)